Botķ que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
10.10.2015
17:00h
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Taller de llengua de signes catalana
Activitat del Correllengua 2015
Lloc
Plaįa de la Llenya
Durada
Fins a les 8 del vespre
Ho organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del catalā
Preu
Gratuīt
Tipus d'acte
Mostra

Bon dia Catalunya - Plataforma per la llengua - 2015El dissabte 10 d´octubre, des de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre, davant la biblioteca P. Gual i Pujadas a la riera de Sant Domčnec, tothom tindrā l´oportunitat de participar en un taller de llengua de signes catalana.

Si vols aprendre alguns signes i vols cončixer de prop la llengua prōpia de les persones sordes signants de Catalunya, participa en aquest taller obert a tots els interessats.

L´activitat estā organitzada per la Plataforma per la Llengua Canet de Mar amb la colˇlaboraciķ del Centre de Persones Sordes del Maresme a Matarķ i del laboratori de llengua de signes catalana de la Universitat Pompeu Fabra.

Informaciķ sobre la llengua de signes catalana

La llengua de signes catalana, coneguda habitualment per la sigla LSC, és emprada per unes 25.000 persones, entre persones signants i també les persones oients que s´hi relacionen: familiars, amistats, ensenyants, intčrprets.

La LSC, com les altres llengües de signes, acompleix totes les funcions comunicatives, amb estructures lingüístiques específiques, que es produeix en modalitat gestual i visual. Com tota llengua viva, té unes característiques prōpies i evoluciona constantment. Interactua amb altres llengües, en rep influčncies i incorpora nous conceptes culturals i científics per adequar-se a la societat del coneixement. El desconeixement ha fet que, fins fa poc, es pensés que les llengües de signes eren meres gesticulacions, una mena de mímica.

La LSC és capaį d´expressar la infinitat de pensaments que la ment humana pugui imaginar. Amb la LSC podem expressar els nostres sentiments, explicar un conte, ensenyar cičncia o fer poesia. L´aprenentatge i l´ús de la llengua de signes contribueixen a la plena integraciķ social de les persones sordes signants. També és un enriquiment lingüístic i cultural per a tothom, que eixampla el patrimoni i les capacitats comunicatives de tota la ciutadania, sorda signant, sorda oralista i també oīdora.

Més informaciķ sobre la llengua de signes catalana a: http://llengua.gencat.cat/permalink/6704109d-5386-11e4-8f3f-000c29cdf219

Més informaciķ a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^