ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Junta Local de Seguretat presenta les xifres de resultats del 2014 al nostre municipi
PUBLICAT Dijous, 02.04.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Junta Local de SeguretatAquest dimecres 1 d’abril s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de Canet de Mar sota la presidència de l’Il·lm. alcalde Sr. Jesús Marín. En la Junta Local de Seguretat, es debat l'estat de la seguretat ciutadana del municipi i s'orienten les accions i les polítiques de seguretat municipal. És el marc en què es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció i on, a partir del diagnòstic de l'estat de la seguretat pública en el municipi, s'orienten les activitats i l'acció policial i la seva coordinació amb tots els serveis públics que operen en el municipi.

Per part de l’administració de l’Estat ha estat representat el cos de la Guàrdia Civil pel capità de la companyia de Premià de Mar que ha presentat l’activitat del cos en el municipi, així com les operacions que tenen en marxa.

Per part de l’administració de la Generalitat ha estat representat el cos de Mossos d’Esquadra per l’inspector cap de l’ABP d’Arenys de Mar que ha presentat un anàlisi exhaustiu de les dades de seguretat ciutadana que afecten al municipi de Canet de Mar.

Destacar que els fets coneguts s’han reduït un 11,6% respecte l’any anterior 2013, s’han reduït el nombre de detencions respecte a l’any 2013 sent, del nombre total de detinguts al 2014 un 52% realitzats per la Policia Local de Canet de Mar i un 48% realitzats pel Cos de Mossos d’Esquadra.
El nombre d’incidències de requeriments al cos de Mossos d’Esquadra per part dels canetencs/ques ha augmentat un 20,2% respecte a l’any 2013 arribant als 697 requeriments de servei de Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra.
S’ha destacat per part de l’inspector en cap de l’ABP d’Arenys de Mar l’alt grau de coordinació, col·laboració i cooperació existent entre el cos de la Policia Local de Canet de Mar i el cos de Mossos d’Esquadra que es demostra en la gran quantitat de dispositius, operacions i serveis conjunts que es fan al llarg de l’any. Aquesta tendència es consolidarà també pel que fa a la policia de proximitat on ambdós cossos treballen problemàtiques conjuntament realitzant presentacions i xerrades de consells de seguretat que es seguiran desenvolupant aquest any 2015.

L’inspector en cap del cos de la Policia Local de Canet de Mar ha destacat respecte al 2014 la consolidació de la implementació d’estratègies de patrullatge de policia de proximitat que han permès realitzar 4.035 punts Alfa de vigilància específica del trànsit i 5.822 punts Beta de vigilància específica de l’incivisme i inseguretat.

Durant el 2014 s’han denunciat més de 2.500 infraccions a les diferents normatives d’aplicació. Reduint en un 30% les denúncies que afecten a la normativa de trànsit respecte a les dades del 2013.
Entre les campanyes de prevenció i civisme destaquen les de control de conducció sota els efectes de drogues i alcohol amb un total de 217 proves d’alcoholèmia, 39 d’elles positives. Aquest 2014 a Canet hi ha hagut 48 accidents de trànsit amb 18 persones que han resultat víctimes, reduint les víctimes respecte al 2013 un 30,77%. Aquestes dades, les ha atribuït la prefectura del cos de Policia Local a les millores en la senyalització viària assenyalades en el Pla Local de Seguretat Viària elaborat conjuntament amb el Servei Català del Trànsit a primers d’any 2014 .
Serà un objectiu del cos de la Policia Local la consolidació del model de servei de policia de proximitat i educació per a la seguretat, i l’ampliació de la plantilla policial.

^