ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet participa al projecte Euronet 50/50 max
PUBLICAT Dilluns, 12.01.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

foto entrada Escola MisericòrdiaL'Ajuntament i l'Escola Misericòrdia van signar al desembre un conveni de col·laboració dins el marc del projecte Euronet 50/50 max, una iniciativa que pretén involucrar els centres educatius d'arreu d'Europa amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i incrementar els nivells de coneixement i conscienciació en aquest aspecte. L'alcalde i la directora de l'Escola van signar aquest acord que té com a principal finalitat doncs, estalviar energia per a calefacció i aigua calenta i electricitat.

Com estalviarem

L'Escola s'ha compromès a educar els seus usuaris perquè facin un ús responsable dels recursos energètics del centre. A més a més s'hi constituirà un equip energètic que serà el responsable de fer el seguiment de tot el projecte, calcular els valors de referència i els estalvis que s'aconsegueixin i aplicar les mesures d'estalvi. Aquest equip el formaran el conserge, professors, alumnes, l'AMPA i el propi Ajuntament. 

L'Ajuntament, per promoure la motivació de l'Escola, retornarà una part dels diners estalviats. Així, s'ha establert un 50% de l'import per l'Ajuntament i un 50% pel centre educatiu. L'Ajuntament hi aportarà el 50% fins a un màxim de 1.500 euros.

Aquesta mesura, que es basa en l'experiència alemanya, ja que es va crear a Hamburg el 1994, es farà arribar al altres centres educatius del municipi. El resultat és que tothom hi guanya; l’escola millora l’ús de l’energia i rep un retorn econòmic per invertir-lo en les seves necessitats, els administradors de l’edifici tenen menys costos energètics, i la societat es beneficia de l’impacte ambiental.

Més informació del projecte Euronet 50/50 max

^