ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'obra d'Eugeni Forcano a la Semana de la moda de León
PUBLICAT Dimecres, 09.12.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Imatge exposició Forcano a LeónDel 3 al 12 de desembre, se celebra a León la Semana de la moda, un esdeveniment que aplega joves dissenyadors i noves tendències. Entre les activitats alternatives que acompanyen la setmana, hi ha música en directe i exposicions. I l'exposició triada aquest any és Tilsa y Forcano. El canetenc Eugeni Forcano és doncs artista convidat i la seva obra es podrà veure en un homenatge al fotògraf i la seva trajectòria. La mirada atrevida de Forcano va retratar als anys 60, les fotografies que després van il·lustrar el catàleg de l'empesa Textil Industrial Leonesa S.A. (Tilsa).  Moda i patrimoni van unir-se per oferir una imatge moderna i trencadora a l'Espanya dels anys 60. L'Eugeni va enfilar les models en espais com les reixes de la catedral de Lleó o les va portar fins a 400 metres sota terra, a l'interior d'una de les moltes mines que eren font de riquesa industrial de la zona.

Allà se'l recorda encara, en el que fou una relació breu però molt intensa amb la ciutat i la seva gent. Ell n'està agraït i per això els ha dedicat unes paraules, en una gravació que li hem fet a Canet, on viu actualment de nou el fotògraf, excusant-se per no poder desplaçar-se a l'esdeveniment.

Els organitzadors de l'exposició, l'Asociación leonesa de Diseñadores de Moda (Aldimo), volen fer una reedició d'aquells catàlegs. Per aconseguir-ho han fet un Verkami, una campanya de micromecenatge perquè tothom que vulgui hi pugui fer aportacions econòmiques. I sembla que són a punt d'aconseguir-ho.

L'exposició es pot veure al Museo de León fins al 31 de gener de 2016. La seva inauguració el dia 3 de desembre, ha tingut molta repercussió als mitjans. Us n'enllacem alguns: 

www.lanuevacronica.com

www.diariodeleon.es/noticias/

www.leonoticias.com/frontend/leonoticias/

www.viveleon.es/museo-de-leon-tilsa-y-forcano/

^