ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2012
PUBLICAT Dimarts, 10.07.2012
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Baner festa tomàquet 2012

Del 12 de juliol al 31 d'agost una quinzena de pobles del Maresme acullen les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet de Maresme. Els protagonistes d'aquestes jornades són els tomàquets de les varietats pometa i montserrat. El tomàquet pometa és dolç i de color vermell, es considera una de les joies gastronòmiques de l'horta de la comarca. El de Montserrat està força buit per dins, és de color rosat, gens àcid i és una de les varietats més apreciades per l'amanida.

A la comarca es conrea un gran nombre de varietats de tomàquets, però aquestes dues són de les més apreciades i a més a més són típiques del Maresme. Aquestes varietats són poc productives en relació a d'altres híbrides, per això és tan important recuperar-les. Es poden trobar en la carta d'alguns restaurants, en fruiteries i en establiments.

El Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona el projecte anomenat Productes de la terra, on mitjançant una sèrie d'accions es vol donar a conèixer els productes alimentaris del Maresme. En total hi ha una cinquentena de jornades gastronòmiques durant l'any que promocionen la riquesa i la varietat de la cultura culinària.

Cinc dels restaurants del Canet de Mar s'han adherit a aquestes jornades i ofereixen menús dissenyats especialment per aquests dies. Podem trobar amanides, coques, carn, peix, gelat o melmelada on el tomàquet és el protagonista.

El diumenge 29 de juliol es farà a Canet la Festa del Tomàquet del Maresme. Seran dues hores (de 19.00 a 21.00) per fer un tast gastronòmic de les propostes més interessants ofertades pel col·lectiu de restauració Canet a l’Olla.

El tast es composarà de:

- “Gaspatxo” L´Or Vermell
- Coca de formatge cheddar amb tomàquet confitat i virutes de bacó.
- Bacallà amb salsa de tomàquet
- Farcellet de peix espasa amb tomàquet i ceba tendra
- Pa d´espècies amb confitura de tomàquet i gorgonzola

Es podrà fer el tast complet: 4 euros o un tast individual: 1 euro

Els restaurants i menús són:


LA QUEIXALADA

Castanyer, 18

Tel. 93 794 06 20 www.laqueixalada.cat laqueixalada@gmail.com

Obert tots els dies de 19 a 24 h Primer: amanida de tomàquet amb gelat de foie i reducció

Segon: coca de formatge cheddar amb tomàquet confitat i encenalls de bacó

Postres: crep de formatge fresc i melmelada de tomàquet

 

MASSAMARE SANDVITXERIA

Riera del Pinar, 16

Tel. 93 794 27 46 massamare@gmail.com

Obert de 19 a 24 h. Dilluns tancat excepte vigílies i festius

Gaspatxo l’or vermell en copa per començar l’àpat

3,50 e (IVA inclòs) Amanida de tomàquet de Montserrat amb mousse de formatge de cabra, ceba al cop de puny i anxoves

6,50 e (IVA inclòs)

Coca de sardines lleugerament fumades, tomàquet pometa confitat, ceba i germinats

6,80 e (IVA inclòs)

Assortit de formatges acompanyat amb melmelada de tomàquet

aromatitzat amb vainilla

8,80 e (IVA inclòs)

 

AMEDIALUZ RESTAURANT

Riera Gavarra, 19

Tel. 93 794 37 25 coia@amedialuz.e.telefonica.net Diumenge al vespre i dilluns  tancat  Es recomana  fer reserva

Primer: llit de tomàquets  de Can Pesquet, pluja de cebetes tendres, encenalls de carpaccio de peix espasa i espàrrecs verds

Segon: a triar entre entrecot de bou a la brasa o llenguado a la brasa Postres: gelat de llet fresca amb melmelada de tomàquet

Preu: 19,90 e (IVA inclòs)

 

RESTAURANT PARADOR DE CANET

Ctra. N-II km 660,8

Tel. 93 794 06 94 www.paradordecanet.com info@paradordecanet.com Restaurant obert de dilluns a diumenge al migdia i de divendres a diumenge a les nits.

Suggeriments de plats elaborats amb tomàquets del Maresme: Amanida de tomàquet pometa i salmó marinat

Bacallà amb salsa de tomàquet del

Maresme

Entrecot  amb salsa de tomàquet i verduretes

El menú del migdia de dilluns a

divendres també inclourà plats amb

tomàquet del Maresme


ESTAURANT 6Q

C/ de la Font, 21

Tel. 93 794 05 09

www.6qrestaurant.com  canet6q@hotmail.com

Dilluns tancat

Plat: Fetge d’ànec a la planxa acompanyat de gelat i confitura de tomàquet amb reducció de vinagre de Mòdena


Jornades Gastronòmiques del tomàquet 2012

Jornades Gastronòmiques del tomàquet 2012

Fitxer: TOMAQUET2012_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 1.43 MB

^