ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La diada de Sant Jordi concentra els actes a la riera Sant Domènec
PUBLICAT Dimecres, 18.04.2012
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell Sant Jordi 2012

Dilluns que ve és Sant Jordi. Com cada any, Canet concentrarà els actes a la riera Sant Domènec. Serà un Sant Jordi cultural i literari.  La venda de roses i llibres, que ja haurà començat diumenge, coincidint amb la darrera jornada de la Mostra d'Entitats, es farà durant tot el dia, amb les parades que munten llibreters, escoles, floristeries i entitats del poble.

Les escoles viuen amb intensitat aquesta festa. Intercanvi de llibres o venda de roses per recollir diners pels viatges de final de curs, són activitats habituals. També ho són les passejades que fan, fins i tot els més petits de les llars d'infants, a les parades de la riera. Aquest 2012, el CEIP Turó del Drac ha dut a terme un projecte artístic amb els seus alumnes i aprofitaran, com ja van fer al curs passat, la diada de Sant Jordi per exposar les obres que han creat, a diversos establiments comercials de Canet. El treball ha estat la transformació d'un objecte quotidià en art, concretament una cadira. Portaran les seves obres a botigues de Canet i també a la Biblioteca, on les podrem veure durant 15 dies.

Els alumnes de l'IES celebraran Sant Jordi amb una xocolatada i col·laboraran amb les jornades culturals del CEIP Misericòrdia. En aquesta escola fan els dies 23, 24 i 25 les jornades sobre l'art. Hi haurà diferents activitats al mateix centre. El darrer dia a la tarda, fan jornada de portes obertes i compten amb la participació de l'Escola de Música de Canet, que hi farà un concert.

Tarda de Sant Jordi a la Biblioriera

Els actes de la tarda de Sant Jordi es faran a la Biblioriera, l'espai cultural que la Biblioteca P. Gual i Pujadas munta a la riera i que també estarà en funcionament durant tota la Mostra. A les 17.30 hores tindrà lloc el lliurament de premis del concurs literari Sant Jordi 2012. El jurat es reuneix aquest divendres per triar els guanyadors de les diferents categories. Des del 19 fins al mateix dilluns 23, els dibuixos de la categoria infantil estaran exposats a la Sala municipal d'exposicions

A les 18.00 hores podrem veure l'espectacle infantil Un drac, una rosa i Sant Jordi. Serà a l'escenari de la Biblioriera i l'encarregat de dur-lo a terme és el còmic de Canet Paku Pillu.

A partir de les 18.30, la catenenca Teresa Brugarola signarà exemplars del llibre que presenta aquest diumenge i que es titula Canet 36-50, temps de boira i farinetes.



Roses - fotografia cedida per J.Espí  Roses - fotografia cedida per J.Espí  Sant Jordi 2011 - fotografia cedida per J.Espí

L'alcalde i els regidors visitaran per Sant Jordi les residències de Canet

L'alcalde i regidors i regidores de l'Equip de Govern, visitaran durant el dia de Sant Jordi les residències geriàtriques que hi ha a Canet. Al matí es previst que estiguin amb els avis i les àvies de les residències Miramar, Sant Roc, Guillem Mas i Maricel i a la tarda visitaran la residència CdM.

El que no es farà aquest 2012 és la tradicional rebuda de les escoles a l'Ajuntament.

^