ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El pintor canetenc Joan-Pere Viladecans entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2023
PUBLICAT Dijous, 13.07.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Joan Pere Vialdecans cedida generalitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Cultura, ha concedit la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023 a 30 personalitats i entitats que han destacat a Catalunya en defensa de la seva identitat o en clau cívica i/o cultural. Enguany, una de les personalitats distingides ha estat el pintor canetenc Joan-Pere Viladecans. 

Viladecans és un artista autodidacte que ha fet un llarg periple d’exposicions, tant a escala nacional com internacional. La seva obra es caracteritza pel diàleg constant entre la figuració i l’abstracció. L’artista busca, a través dels materials no ortodoxos, investigar noves formes de pintar. També destaca notablement com a artista en el món del cartellisme.

Joan-Pere Viladecans va ser l’artista col·laborador de La Setmana del Llibre en Català de l’any 2017 i ha col·laborat amb el món literari il·lustrant diverses obres destacades de Salvador Espriu i Miquel Martí i Pol. 

L’artista canetenc ha estat reconegut en nombroses ocasions. L’any 1996, fou distingit amb la condecoració de “Chevalier dans l’Orde des Arts et des Lettres” que atorga el govern francès. Va ser un dels artistes seleccionats per representar la Generalitat de Catalunya al Pavelló de Catalunya de l’Expo’92 que es va realitzar a Sevilla. També va obtenir el segon premi del Ministeri de Cultura i el premi Award of Excellence de la Society for New Design i, enguany també ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura que atorga el CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts).

Viladecans i l'alcalde Pere XirauL’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi 2023 s’ha celebrat al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Canet de Mar, Pere Xirau que ha volgut acompanyar a Viladecans i la seva família en aquest dia tan especial. Xirau afirma que “Com a poble és un orgull tenir un nou canetenc reconegut amb la Creu de Sant Jordi i més sent un artista plàstic”. En aquest sentit, l’alcalde també assegura que Viladecans “és actualment un un dels principals referents de les arts plàstiques del país”. Des del seu taller instal·lat a Canet de Mar, Viladecans “s’inspira en la llum especial del nostre poble per crear les seves obres” conclou Xirau. 

 

^