Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Si tens un animal de companyia has d'assumir responsabilitats
Campanya de conscienciaciķ ciutadana
PUBLICAT Divendres, 02.02.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

pancarta campanya gossosLes ārees de Participaciķ Ciutadana, Sanitat i Seguretat Ciutadana, engeguen una nova campanya de conscienciaciķ per a totes les persones propietāries d'animals de companyia. Forma part dels projectes escollits per la ciutadania en el procés d'elaboraciķ dels pressupostos participatius del 2017. En concret es tracta d'una partida pressupostāria de 6.000 euros per una campanya que inclogui diverses accions, per aconseguir que qui té un animal de companyia respecti tant l'animal com la resta de poblaciķ.


Amb l'eslōgan "Si tens un animals de companyia has d'assumir responsabilitats" la campanya es desplega aquest febrer amb:

- Díptics informatius dels aspectes generals de la campanya, que es reparteixen per tot el municipi. Aquests díptics recorden coses tant ōbvies perō a vegades oblidades com que els animals sķn éssers vius que s'han de cuidar i mantenir en bones condicions higičniques i sanitāries o que s'ha de tenir cura que no molestin amb el seu comportament. 

- Díptics informatius centrats en l'Ordenanįa municipal de la tinenįa d'animals domčstics i el que comporta el seu incompliment. Les sancions poden arribar als 20.000 euros i fins a 30.000 en els cas de gossos potencialment perillosos.

- Pancartes a diferents punts de la via pública.

- Instalˇlaciķ de panells informatius situats al passeig Marítim, al parc del Turķ del Drac i al passeig de la Misericōrdia, que recorden aspectes com l'obligaciķ de portar els animals lligats, la prohibiciķ de deixar-los entrar a la platja entre l'1 de maig i el 30 de setembre o que s'han de recollir els excrements dels animals a la via pública.

- Curs teōric i prāctic de 15 hores de durada, que es farā els dies 11 i 25 de marį i 1 d'abril de 2018. S'hi treballaran conductes del gos, ordres bāsiques, passeig amb corretja, higiene, primers auxilis, legislaciķ ... Les inscripcions es fan a través de l'adreįa info@educandoenpositivo.es. Les places sķn limitades. El curs es farā al local de les Mares Malabaristes.

- Repartiment de dispensadors de bosses per a recollida d'excrements i repartiment de bidons flexibles per omplir-los d'aigua i llenįar-la sobre els orins. Aquests objectes es donen a l'OAC de l'Ajuntament als propietaris que puguin acreditar que els animals estan censats i xipats o als qui facin aquest trāmit durant la campanya.

La campanya es farā durant els propers mesos i s'espera que els resultats siguin ben visibles per aconseguir entre tots un Canet respectuķs i net. La brutícia provocada pels propietaris d'animals de companyia que no recullen ni netegen el que els animals embruten, és una de les queixes més freqüents dels ciutadans i les ciutadanes. Forma part de les normes bāsiques de civisme que s'han de complir i quan aixō no passa, malauradament, calen sancions per als infractors.

Documents relacionats:

Ordenanįa municipal de tinenįa d'animals

Ordenanįa de civisme

flyer campanya animals

flyer campanya animals

Fitxer: AJUNTAMENT_CANET_DE_MAR_flyer_model2_ANIMALS_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 4,15 MB

flyer campanya animals 2

flyer campanya animals 2

Fitxer: AJUNTAMENT_CANET_DE_MAR_flyer_ANIMALS_2017v2__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 3,35 MB

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^