ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Salveu-me la mirada. Joan-Pere Viladecans i Martí i Pol a Sala d'exposicions
PUBLICAT Dijous, 14.12.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

cartell viladecans retallL'Àrea de Cultura ha aconseguit que aquest Nadal tinguem una exposició de luxe a la Sala Ramon de Capmany. L'artista Joan-Pere Viladecans, que viu i treballa a Canet, ens ofereix Salveu-me la mirada, una nova edició de bibliòfil d’Enciclopèdia Catalana, que reuneix la poesia d’un dels poetes catalans més populars de tots els temps, Miquel Martí i Pol, amb la creació artística de Viladecans. La inauguració es farà dissabte 23 a les 19.00 hores.

Aprofitant que Joan-Pere Viladecans viu i treballa a Canet de Mar, l'Àrea de Cultura i en concret el seu regidor, Pere Xirau, ha convençut l'artista perquè exposi a la Sala cultural Ramon de Capmany.  Missió complerta, ja que des del 23 de desembre i fins al 14 de gener, és a dir durant totes les Festes de Nadal, els qui us acosteu per la Sala municipal, podreu veure "Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol". Es tracta d'un llibre de bibliòfil i una exposició, on la poesia de Miquel Martí i Pol ha servit d'inspiració al pintor Joan-Pere Viladecans.

La proposta es vertebra a partir de l'antologia de més de cent trenta poemes preparada pel crític literari Àlex Broch i, atès que la poesia de Martí i Pol és marcadament autobiogràfica, opta per acostar-se a l'obra a través de l'home, establint cinc grans etapes, que esdevenen els cinc quaderns del llibre i els cinc àmbits de l'exposició: la crisi religiosa, el realisme històric, la malaltia, la reconciliació amb la vida i la vellesa. Però la mirada del poeta, com l'exposició, transcendeix la biografia personal: va del jo al nosaltres i, rellegida plàsticament per Viladecans, és poble, classe, nació, acrílic, rovell i terra amb branques damunt paper.

La Diputació de Barcelona, propietària del llegat de Miquel Martí i Pol, presenta aquesta exposició per difondre el coneixement de la seva obra i contribuir a la consolidació del llegat cultural, educatiu i social del poeta. Joan-Pere Viladecans és un dels artistes plàstics més destacats i reconeguts del panorama català actual. La seva obra ha estat exposada arreu del món, i ha realitzat multitud d’encàrrecs de cartells, litografies i il·lustracions de llibres. El seu treball aborda la relació entre l’home i la natura, l’ecologia, la vida urbana, les noves tecnologies i els interrogants de l’existència. Especialment vinculat al món literari, als anys setanta i vuitanta ja havia col·laborat amb diversos poetes, i la seva passió per les lletres ha deixat empremta en gran part de la seva obra. Entre d’altres, ha il·lustrat una edició dels contes d’Edgar Allan Poe (2004) i l’edició de bibliòfil Sinera, amb textos de Salvador Espriu (2012), publicada per Enciclopèdia Catalana. Ha estat distingit, entre altres guardons, amb la condecoració  de Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres del Govern francès (1996), el segon premi del Ministeri de Cultura (2003) i l’Award of Excellence de la Society for New Design de Nova York (1997).

La inauguració de "Salveu-me la mirada. Una antologia poètica de Miquel Martí i Pol" es farà dissabte 23 a les 19.00 hores.

cartell viladecans

cartell viladecans

Fitxer: cartell_viladecans.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 537.08 kB

^