Botķ que mostra/amaga menú lateral
Escola Taller

Adreįa: Centre cívic i cultural Vilˇla Flora. Riera Gavarra, s/n

Horari:

L'Escola Taller El Bolig ha acabat al juny de 2010. Amb aquesta escola, es posa punt i final a vint anys d'histōria de les escoles taller a Canet. Llegiu la nota de premsa de la cloenda.

Saber-ne més:

L´Escola Taller estā cofinanįada pel Servei d´Ocupaciķ de Catalunya i el Fons Social Europeu, promoguda per l´Ajuntament de Canet de Mar.

Adreįada a alumnes i treballadors entre 16 i 25 anys amb ganes d´aprendre un ofici i que estan a l´atur.


Les escoles taller arriben a Canet de Mar l'any 1988. En vam ser pioners i des d'aleshores n'hem dut a terme nou:

  • ET Villa Flora (1988)
  • ET Canet Modernista (1990)
  • ET Cannetum (1994)
  • ET Domus Āurea (1996)
  • ET Maresme I (1999)
  • ET Maresme II (2001)
  • ET Els Aromers (2003)
  • ET Rubčn Marsol (2005)
  • ET El Bolig (2008)

Escola Taller. Catifa de peus a Vilˇla Flora Les escoles taller estan cofinanįades pel Servei d'Ocupaciķ de Catalunya i el Fons Social Europeu, i promogudes per l'Ajuntament. El seu objectiu és el de donar formaciķ i facilitar la inserciķ laboral a joves d'entre 16 i 25 anys que volen aprendre un ofici i posar-se a treballar. Per aixō a més a més de la part prāctica, en la qual duen a terme rehabilitacions d'espais públics, és molt important l'etapa formativa, amb classes teōriques adaptades a cada especialitat i a cada necessitat individual.

Durant tots aquests anys hi ha hagut mōduls de construcciķ, electricitat, jardineria, pintura, fusteria, vitralls,  ... i han participat en l'arranjament d'espais com Vilˇla Flora i el seu entorn, l'antic escorxador (avui Comissaria de la Policia Local) o Can Pinyol.

Obres al Pavellķ d'Esports L'actual Escola Taller (2008 - 2010) és El Bolig. El bolig és la bola petita que s'utilitza en el joc de les botxes o la petanca. La primera fase de la nova Escola s'ha centrat en l'etapa formativa dels joves, abans de posar-se a rehabilitar nous espais. Es reforcen aspectes relacionats amb la inserciķ laboral, com les tčcniques de recerca de feina o temes laborals (nōmina, sous ...).  Llegiu la nota de premsa de la cloenda de l'Escola Taller.

L'equip de l'escola estā format per la direcciķ, l'administraciķ, el tčcnic d'obres, l'insertor laboral i els monitors de les diferents especialitats laborals. Destaca també el suport, mitjanįant un conveni signat amb la facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, d'alumnes de final de carrera que fan prāctiques a l'Escola Taller. Es una iniciativa que va comenįar a l'anterior Escola Taller i que és de gran ajut pels responsables d'inserciķ laboral, ja que atenen els joves en diversos aspectes del seu aprenentatge.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^