Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Cloenda de l'Escola Taller El Bolig
PUBLICAT Dimecres, 30.06.2010
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Cloenda Escola Taller El Bolig Aquest final de juny hem celebrat la cloenda de l'Escola Taller. L'actual és El Bolig i ha estat dos anys duent a terme, com a principal obra, el condicionament de l'antic local de la Colla de Reis sota el camp de futbol municipal. Fins ara, les cloendes de les escoles taller eren festives, ja que celebràvem el final d'un període d'aprenentatge i formació d'alumnes - treballadors que havien tingut l'oportunitat de participar en projectes de futur. Sempre se sabia però, que se'n començaria una altra en poc temps, amb nous alumnes i nous projectes per dur a terme.

Aquesta cloenda també ha estat celebrada, però només en part. Fa poques setmanes, vam saber que no hi hauria més escoles taller. Canet ha estat una de les poblacions pioneres en aquestes escoles, ja que fa 20 anys que les vam començar. Les escoles no només han beneficiat els nois i les noies que han après un ofici, sinó també el poble, ja que s'han condicionat i rehabilitat un grapat d'edificis i equipaments públics gràcies a la feina dels alumnes - treballadors i els professors de les 9 escoles taller que hem tingut.

A la cloenda del Bolig tant el director de l'Escola, Salvador Munrabà, com l'alcalde Joaquim Mas i el regidor de Promoció Econòmia, Albert Lamana, van coincidir a encoratjar els nois que acaben ara l'aprenentatge a seguir endavant, a aplicar el que han après i a continuar formant-se. Com els va dir l'alcalde, no tot s'acaba amb els estudis reglats. Calen professionals de l'electricitat o la construcció i només amb l'esforç cadascú aconseguirà progressar laboralment. Ara és un mal moment, és cert, però la crisi passarà i tot el que s'hagi treballat ara, donarà els seus fruits més endavant. El regidor Lamana els va animar a fer-se emprenedors, com ja han fet un bon nombre d'alumnes d'anteriors escoles. I els ha ofert també la borsa de treball de Promoció Econòmica per ajudar-los en la recerca activa de feina.

Cloenda Escola Taller El Bolig L'Escola Taller El Bolig ha condicionat dos locals per a entitats esportives en aquest equipament situat sota el camp de futbol municipal. En concret seran les seus socials de la Penya Barcelonista de Canet i del Club local de Billar. S'hi ha fet tota la instal·lació elèctrica, labavos i dues taules d'obra al pati. També s'ha ajardinat l'espai, construint una barana vegetal i s'ha dotat tot l'equipament amb aigua calenta i energia solar. Aquesta darrera part ha estat possible de dur a terme gràcies al mòdul de lampistes instal·ladors d'energia solar tèrmica, una novetat d'aquesta Escola Taller.

Malgrat la Generalitat  ens ha notificat que no s'obriran noves convocatòries per a escoles taller, hi ha altres projectes que ara començaran i que també es basen en l'aprenentatge d'un ofici adreçat sobretot als i les joves. Avui, un cop tancat El Bolig, ens posarem a treballar en la viabilitat d'aquests nous projectes i inciatives per aconseguir així que Canet pugui seguir donant sortida als col·lectius que volen treballar en els oficis de tota la vida i que necessiten una guia per adquirir-ne els coneixements indispensables.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^