ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El temps lliure i les drogues, el que més preocupa en la relació entre pares i fills adolescents
PUBLICAT Divendres, 14.05.2004
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El passat dijous 6 de maig va tenir lloc a l´Aula Magna de l´Escola Universitària de Teixits de Punt una xerrada a càrrec de Marta Comas, antropòloga i experta en temes d´educació. El tema era La relació educativa amb els nois i noies adolescents.

Xerrada benestar socialAquesta activitat, que forma part d´un programa de la Fundació Jaume Bofill anomenat “Debats per a la Formació”, va estar organitzada pel Col·legi Yglesias, l´IES Lluís Domènech i Montaner i la Regidoria de Benestar Social de l´Ajuntament de Canet de Mar.

L´acte estava dirigit a pares i professors del nostre municipi i pretenia dialogar al voltant de quines han de ser les estratègies a l´hora de plantejar la relació educativa amb els adolescents del nostre poble.

Es va definir als adolescents com persones que es troben en un moment evolutiu de canvi, és a dir, que passen de ser nens a convertir-se en joves camí de l´edat adulta, com a éssers que es troben en el trànsit de la dependència cap a la independència. Marta Comas va exposar els canvis que pateixen en cada una de les tres esferes en que ens podem definir els éssers humans: la física, la social i l´emocional.

Després hi va haver un torn de preguntes i un debat amb les persones que van participar a l´activitat.
Al final de la xerrada es va repartir un qüestionari on es va recollir que els temes que més preocupen sobre la relació educativa amb els fills són, per ordre d´importància: temps lliure, drogues, grup d´amics, família, sexualitat, trastorns alimentaris, sectes i imatge.
Altres temes que també preocupen són: futur laboral, responsabilitats, solidaritat, influència de les amistats, creixement personal i temes de comunicació, frustració, individualisme, entre d´altres.
Els assistents van coincidir a dir que els va semblar molt interessant. Hi havia opinions en el sentit que la xerrada els havia fet veure que no estaven sols amb els problemes que ocasionen els nois i noies adolescents i valoren molt positivament que al final de la exposició de Marta Comas s´obrís un debat entre el públic.

Organitzadors i assistents es mostren satisfets del resultat de la xerrada. La intenció de la Regidoria de Benestar Social és impulsar aquest tipus d'activitats per crear consciència ciutadana sobre la intervenció social des de tots els àmbits que tenen a veure amb els més joves de Canet.


Informació publicada el divendres 14 de maig de 2004

^