ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Se celebra el primer Consell Escolar Municipal d'aquest Mandat
PUBLICAT Dimarts, 17.04.2012
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El Consell Escolar Municipal és un òrgan col·legiat format per representants polítics i de la comunitat educativa local. A la darrera sessió plenària del consistori se n'ha modificat el Reglament de règim intern, precisament per facilitar la participació de tots els agents implicats. Està format per 32 persones, 25 de les quals han assistit a la primera trobada d'aquest Mandat 2011 - 2015, que ha tingut lloc aquest 11 d'abril passat i que ha servit per tractar els temes més importants que afecten l'ensenyament a la localitat. 

El president del Consell Escolar és l'alcalde i regidor d'Educació, Jesús Marín, que va informar la resta de membres, de l'estat en què es troba la planificació del nou institut de Canet i el seguiment que es du a terme de les gestions amb el Departament d'Ensenyament. El curs que ve, el 2012- 2013, el Departament ampliarà les instal·lacions amb gairebé dos mòduls amb serveis, vestuaris i aula de música que milloraran una mica, tot i que no suficientment, les conficions actuals. El curs 2013 - 2014 és previst que s'iniciï el nou institut de la Vallalta, que de bon principi farà disminuir en una línia el primer d'ESO de Canet. El Departament també s'ha compromès per al curs 2013 - 2014 a iniciar aquí el segon IES, amb mòduls, però que començaria a solucionar el probema d'una manera ja estructural i definitiva. El Govern treballa per trobar espais adients per a la construcció del segon institut. Descartat ja el terreny de les pistes d'atletisme i també l'espai on hi ha avui la Deixalleria municipal, es treballa per trobar un terreny privat adequat. Aquest any, de moment, si no es troba el terreny, el Govern podria cedir el solar que l'Ajuntament té al polígon industrial per a fer-hi una ubicació provisional. Aquest és un espai que, tot i que no agrada el consistori, solucionaria momentàniament el problema. És prioritat de la Regidoria d'Educació, començar a assentar les bases d'una solució definitiva que doni respota els propers anys a la demanda educativa a Canet, als alumnes i als professionals que treballen avui en condicions complicades.

Altres temes tractats al Consell han estat el seguiment del procés de preinscripció als centres educatius, que recordem s'ha iniciat aquest passat mes de març o l'augment previst a les quotes del Palauet. El curs que ve, les famílies patiran un increment d'aproximadament un 15%. La Regidoria ja n'ha informat les famílies i l'AMPA del centre. Per als serveis complementaris i el menjador però,  l'augment només serà el de l'IPC. Les noves quotes també han estat punt de l'ordre del dia del Ple ordinari celebrat el 29 de març passat (anunci quotes Palauet).

També s'ha informat de l'atorgament de les beques de menjador escolar i de tota l'oferta pedagògica que té en marxa la Regidoria, com és la represa de les classes d'Educació per a la mobilitat segura, la campanya d'Anem al Teatre i els tallers a les escoles (educació ambiental, visites a la Plaça Mercat o tallers de salut).

Per últim s'ha informat el Consell del projecte de DLI, és a dir el dispositiu local d'inserció, que compta amb una diagnosi feta i que preveu diferents accions, d'acord amb uns objectius i recursos encaminats a aconseguir incidir en el procés de transició escola treball dels escolars de Canet.

El Consell Escolar Municipal està format per un càrrec electe de cada grup municipal, per la direcció dels diferents centres educatius de la població, per un mestre de cada Consell Escolar del centres, un representants de cada AMPA, un alumne d'ESO membre de cada Consell Escolar i una representants de l'Escola d'Adults Maria Saus.

Vegeu el punt del Ple ordinari en què es va aprovar el nou Reglament de règim intern del Consell Escolar Municipal:

^