ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Bus Alícia visita Canet de Mar
28 i 29 de febrer i 1, 2 i 3 de març
PUBLICAT Dijous, 23.02.2012
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Bus AlíciaEls dies 28 i 29 de febrer i 1, 2 i 3 de març el Bus Alícia, una unitat mòbil de 14 metres de llarg amb un interior de 60 m2 per fer exposicions i tallers, visitarà Canet de Mar amb l´objectiu d´informar, educar i fer reflexionar sobre com mengem i fomentar els bons hàbits alimentaris. Estarà situat a la riera Gavarra, a la parada de bus de Comediants.

Aquest bus itinerant és una unitat mòbil amb equipament didàctic per a tots els públics i a la nostra comarca ja ha passat per Premià de Mar i per Mataró. Una vegada acabi a Canet es traslladarà fins a Sant Celoni seguint el seu recorregut per tota Catalunya.

El bus estarà obert al públic en horari de 10.30 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.30 hores. Les visites es poden fer per lliure o amb guia i les dues alternatives són gratuïtes per a tothom. Els tallers tenen un preu de 10 euros per cobrir les despeses que generen i els fan monitors especialitzats, nutricionistes, tecnòlegs d'aliments i cuiners experts vinculats directament amb la Fundació.

Els que estan previstos aquests dies a Canet són: a les 17.00 hores, dimecres taller cuina per a celíacs i dijous cuina per a diabètics. El divendres és previst el taller No hi arribo, no hi arribo, què faig per dinar? i dissabte a les 11.00 hores es vol fer un taller familiar. Per dur-los a terme però, cal un mínim de persones. Si us interessa apuntar-vos-hi podeu enviar directament un correu a l'adreça del bus o bé trucar al telèfon 902 109 350.

A banda de l'obertura general al públic, al bus s'hi faran tallers adreçats directament als escolars de Canet. Es faran al matí i hi aniran alumnes des de 1r de primària fins a 2n de l'ESO.

La unitat mòbil Alícia està dividida en 4 àmbits diferenciats: Producte, Ingredient, Aliment i Nutrient, on s'explica quina es la tasca de la Fundació Alícia: treballar perquè tots mengem millor.  Els humans som els únics éssers capaços de fabricar voluntàriament coses bones per menjar. Aconseguim crear-les fent servir uns determinats productes que usem com ingredients  per construir aquells aliments que ens aportaran els nutrients  i que necessitem per viure i desenvolupar-nos harmònicament. A aquest procés l´anomenem cuinar.

El nom de la Fundació prové de la unió entre ali-mentació i cièn-cia, va ser creada al 2003 i compta amb el lideratge del xef Ferran Adrià i l´assessorament del cardiòleg Valentí Fuster, el seu patronat està format per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Caixa de Manresa de CatalunyaCaixa.


Per a més informació la seva pàgina web és http://www.alicia.cat/ca/

imatge web del Bus Alícia

^