Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'alcalde i els regidors amb dedicació es rebaixen un 10% el sou
PUBLICAT Divendres, 15.07.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Imatge del Ple de constitució Mandat 2011 - 2015El primer Ple del Mandat 2011 - 2015, a banda del Ple de constitució del mes de juny, s'ha celebrat aquest dijous 14 de juliol. Es tracta del Ple que es coneix com a Ple del cartipàs, ja que serveix per donar compte de quines són les àrees de govern i quin càrrec electe s'ocupa de cadascuna d'elles. Aquesta informació la trobareu detallada a l'apartat composició del consistori.

El punt més destacat del Ple, pel ressò que genera, és el de les dedicacions, les retribucions i les dietes dels càrrecs electes. Així, el plenari ha acordat una rebaixa del 10% en el sou dels càrrecs que tenen dedicació exclusiva o parcial. Aquests càrrecs són:

  • Amb dedicació exclusiva, l'alcalde Jesús Marín, la 1a tinenta d'alcalde, Cati Forcano, el 3r tinent d'alcalde, Laureà Gregori i el 4t tinent, Albert Lamana.
  • Amb dedicació parcial, el regidor Manel Almellones.
  • La resta de regidors no percebran un sou, sinó que cobraran per assistència als òrgans de Govern.

El cost anual dels sous i la seguretat social dels membres del Govern, tenint en compte que hi ha 4 dedicacions exclusives i 1 mitja dedicació, serà, a partir d'ara, de 291.840,88 euros.  Al Govern del mandat anterior, en el qual hi havia en total 5 dedicacions i mitja, el cost anual de sous i seguretat social dels càrrecs era de 349.746,12 euros. Això vol dir que hi ha un estalvi de 57.995,24 euros anuals en la partida de sous i seguretat social dels membres del Govern municipal.

Les retribucions dels càrrecs són un 30% inferiors a la quantitat que recomana l'Associació de Municipis de Catalunya, entitat municipalista al servei dels consistoris. Fins ara eren un 20% inferiors, però amb la rebaixa del 10% fixada ahir, s'arriba doncs al 30%.

Grups polítics i règim de sessions

El Ple també ha servit per confirmar els cinc grups polítics en què s'estructura el plenari. Els regidors electes tenen l'obligació de presentar una declaració signada expressant el grup polític on volen adscriure's. Així ho han fet els 17 regidors, 4 al grup municipal de Convergència i Unió (CiU), 4 al d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 4 regidors al grup d’Unió Municipal de Catalunya (UMdC), 3 regidors al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i 2 regidors al grup municipal del Partit Popular (PP).

Les sessions del Ple, que és on assisteixen la totalitat dels 17 membres del consistori i que presideix l'alcalde, se seguiran celebrant cada dos mesos, en concret el darrer dijous no festiu dels mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre a les 20.30 hores a la Sala de Sessions de l'Ajuntament.

Les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local es convocaran amb caràcter setmanal i tindran lloc els dijous no festius, a les 18.00 hores a la Sala de juntes de l'Ajuntament.

Una comissió de Govern com a òrgan deliberant

Exercint la potestat d'autoorganització de l'Ajuntament, el Ple va acordar la creació d'una comissió que serà òrgan complementari en temes de coordinació de l'acció de govern municipal, d'elaboració de polítiques, plans i programes, o en l'assistència a l'alcalde en la presa de decisions. Aquesta comissió es reunirà amb la mateixa periodicitat que la Junta de Govern Local. Les seves sessions, com les de la Junta, no seran públiques i hi podran assistir facultatius que prestin serveis a favor de l'Ajuntament, autoritats i personal al servei d'altres administracions i també ciutadans, en determinats casos.

Designació de representants municipals

L'Ajuntament és present en molts òrgans, tant locals com d'àmbit supramunicipal. Al primer plenari del Mandat s'han de fixar quins regidors representaran el Govern o els diferents grups polítics en els diferents òrgans.  Així, ha estat aprovada la designació dels representants, titulars i suplents, als diferents òrgans associatius, fundacions, patronats o òrgans supramunicipals, com ara:

Fundació Els Garrofers
Patronat del Santuari
Comitè Local de Creu Roja
Fundació de l'Hospital residència Guillem Mas
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans
Consorci Localret
Consorci de Comunicació Local
Consorci per a la gestió de la Televisió digital local pública del Maresme Nord
Consorci del Govern territorial de Salut Alt Maresme - Selva Marítima
Agrupació de defensa forestal Vallalta
Mesa consultiva de joventut
Consell consultiu de la gent gran
Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat
Xarxa local de prevenció de drogodependències de la Diputació
Xarxa local de consum
Associació de municipis per a la recollida selectiva porta a porta
Agrupació de municipis titulars de servei de transport urbà regió metropolitana de Barcelona - AMTU
Organisme Autònom Ràdio Canet
Consells escolars dels centres públics i concertats del poble

Consells municipals:
Cultura
Escolar
Esports
Medi Ambient
Promoció Econòmica
Consell de Comediants

 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^