Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Biblioteca regalarā durant la Mostra una guia amb els malnoms de la comarca
PUBLICAT Dijous, 28.04.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
Biblioriera - Mostra d'Entitats

Aquest Sant Jordi, la xarxa de biblioteques municipals del Maresme ha sorprčs el públic, amb l'ediciķ de la guia de recursos Com ens diem al Maresme?. És tracta d'un document divertit que recull els malnoms dels diferents pobles de la comarca.

En el cas de Canet, se'ns titlla de gitanos, perquč al segle XVII vam tenir al poble un important assentament d'aquest colˇlectiu colˇlaborant en la construcciķ d'embarcacions a les nostres drassanes. Perō a Canet hi ha molt més que gitanos. Aquí el poble és va dividir en barris, d'acord amb el tipus d'ofici o aficiķ de cada zona geogrāfica. Així hi trobem també els abells, els socarrats, els mercats o els budellers

Ens aquest recull editat per la xarxa de biblioteques hi apareixen els capgrossos de Matarķ, els nyerros de Pineda, els carboners de Malgrat o els geperuts del Masnou.

La guia Com ens diem al Maresme? ja és a la Biblioteca P. Gual i Pujadas, i serā a l'estand de la biblioriera que es muntarā al carrer durant la Mostra d'Entitats del cap de setmana del 14 i 15 de maig. És l'obsequi triat per la Biblioteca per donar als visitants de la Mostra d'aquest any.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^