Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dissabte
14.02.2004
11:00h
 

Mostra de cent cartells d'artistes catalans dels segles XIX i XX.

Podeu visitar l'exposició a la Sala Municipal del 14 de febrer al 4 de març.

Horari: Tots els dies (menys dimarts) de 18.00 a 20.00 hores i els diumenges de 12.00 a 13.30 hores.
Inauguració: Dissabte 14 de febrer a les 11.00 hores

Exposició produïda per l'ACCAT (Associació Conèixer Catalunya)


cartell 100 dibuixantsEl dibuix dins de l'art a Catalunya

Les arrels de les arts plàstiques es troben en el dibuix. Catalunya, terra de grans pintors i escultors, també ho és de magnífics dibuixants. L'ACCAT, associació que té com a objectiu apropar-nos al coneixement de la realitat catalana, ha preparat un llibre i una col.lecció de cent cartells amb la voluntat de divulgar les obres i les biografies dels nostres artistes del dibuix al llarg dels dos darrers segles.


Les selecció, feta per destacats especialitstes en la matèria, vol honorar aquells artistes catalans ben coneguts arreu del món com a pintors i escultors, però que també són excel.lents dibuixants. I també d'altres, menys coneguts pel gran públic, que per mitjà d'exposicions i col.laboracions a la premsa han ajudat a formar el nostre sentit de país a través de l'estètica.


Aquesta selecció és un primer tast. Per fortuna, Catalunya disposa dins de la seva història contemporània de més de cent dibuixants de gran categoria. Però l'operativitat de l'edició dels cartells, del llibre i de les exposicions temporals exigia una limitació. Dins d'aquesta s'ha procurat oferir una visió al més àmplia possible d'estils, temes i tendències, amb la voluntat d'aconseguir un ràpid i amablement didàctic repàs del que és i representa per a nosaltres el dibuix.

Josep Maria Cadena


Vegeu-ne una petita mostra:
- Gaietà Conet i Palau

- Francesc Fontanals i Mateu \"Soka\"

- Lola Anglada i Sarriera