L'edifici de l'escorxador municipal, situat a les Drassanes del Pla, va ser encarregat per l'Ajuntament de l'any 1908 a l'arquitecte Eduard Farrés Puig. És la primera obra d'aquest arquitecte a Canet i va ser on va començar a experimentar propostes innovadores, influenciat per l'arquitectura centreeuropea.
Ferrés va aixecar, comptant amb la col·laboració del mestre de cases Martí Isern, un edifici de línies molt pures, però amb finestrals corbats. Hi domina per sobre de tot la funcionalitat i se cerca, en tot moment, la necessitat de ventilar l'edifici, ja que l'activitat que s'hi duia a terme, requeria renovació constant d'aire.
Les úniques decoracions que hi ha són les línies fetes amb petites peces de ceràmica sobre el parament llis estucat en blanc, que s'inspiraven en els models difosos per la revista d'arquitectura alemanya Moderne Bauformen.
Les obres es van fer en poc temps i l'edifici es va poder inaugurar al mateix any de la seva construcció. Així, al novembre de 1908 l'escorxador va ser inaugurat pel rei Alfons XIII, durant la seva visita a Canet. Curiosament, Ferrés també va preparar l'ornamentació dels carrers del poble amb motiu de la visita del monarca. Al dietari del Doctor Marià Serra, trobem referenciada aquella visita.
A la visita del rei es trià Canet, sobretot, perquè aquí hi havia un castell, el de Santa Florentina, restaurat feia poc i, per tant, el monarca i el seu seguici s'hi podien allotjar. El rei va arribar en tren la tarda del 4 de novembre de 1908. A l'estació l'esperava l'Ajuntament en ple i també les forces dels sometents de Canet, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Calella. Entre els acompanyants del rei, hi havia el president del Consell de Ministres d'aleshores, Antoni Maura, generals, el governador civil i el marquès de Comillas. Val a dir que per Canet fou un esdeveniment de primer ordre i l'enrenou fou considerable. La comitiva reial es desplaçà en cotxe fins al nou escorxador. Alfons XIII viatjà acompanyat d'Antoni Maura i de l'alcalde de Canet en aquell moment, Joaquim Fornés. En arribar a l'edifici, l'arquitecte Eduard Ferrés oferí al rei, en safata de plata, les claus de l'escorxador. Alfons XIII va obrir la porta i va recórrer totes les dependències. Tot un esdeveniment protocol·lari per al personal i l'organització municipal.
Al poble, l'edifici era conegut amb el nom castellà. Era el matadero i la tasca d'escorxar animals es va dur a terme fins als anys 80.
Després aquesta activitat ja no es feu aquí i l'edifici va ser seu d'activitats culturals, entre elles les relacionades amb la cultura japonesa. L'Escola Taller Domus Àurea (1996 - 1998) va fer el projecte de restauració de l'edifici, per a destinar-lo a espai de servei per a les petites i mitjanes empreses de la zona.
Finalment, a finals dels anys 90 es va prendre la decisió d'ubicar en aquest edifici la Policia Local de Canet. Així fou com s'adequaren les instal·lacions per poder-hi instal·lar les dependències policials, que estaven en aquells moments al carrer de la Font, on avui hi ha els Serveis Tècnics municipals.
La inauguració oficial es dugué a terme, curiosament també un mes de novembre. En aquest cas de l'any 2001. Una tempesta va fer que s'hagués d'ajornar la primera data prevista, ja que el conseller d'Interior d'aleshores, Xavier Pomés, va suspendre la visita a causa d'incidències majors en diferents indrets de Catalunya. Finalment es va poder inaugurar, amb la plantilla al complet, l'any 2001, essent alcaldessa de Canet Ibis Puig Valls.
Des d'aleshores, l'edifici de l'antic escorxador és doncs, la seu de la Policia Local de Canet de Mar.
D'on hem tret la informació:
Canet de Mar. Història i arquitectura. El patrimoni catalogat, de la Col·lecció Estudis de Patrimoni.
Escola Taller Domus Àurea. Memòria 1996 - 1998 / 10 anys d'escoles taller. 1988 - 1998
Servei de premsa de l'Ajuntament - Àrea de Comunicació
Dietari del Dr. Marià Serra i Font. Canet de Mar 1880-1926, de la Col·lecció Estudis de Patrimoni
Entreu també a l'apartat d' Història local