Botķ que mostra/amaga menú lateral
Histōria local
L'Ajuntament
 
 • El que us expliquem

  L'edifici de l'Ajuntament

  Ajuntament de Canet - any 2006 L'Ajuntament de Canet de Mar, la Casa de la Vila, el trobareu al carrer Ample, en un edifici inaugurat l'any 1906 grācies als donatius de la família Golart-Palau.  Perō no sempre ha estat ubicat aquí.
  L'Ajuntament ha tingut diferents emplaįaments al llarg de la histōria. El primer Consell Municipal de Canet de Mar data de l'any 1599 i es va constituir a la Torre de Mar, que estava situada al capdavall de la riera de la Torre. Després va convertir-se en un equipament itinerant, ja que feia les funcions d'Ajuntament, alguna de les cases particulars del diferents regidors del consistori.
  Al segle XIX es destinā un edifici perquč fos l'Ajuntament. Primer fou al carrer de la Font, després al torrent dels Lledoners i més tard al carrer Vall.
  No és fins al 1903 que els marmessors del llegat del matrimoni d'Eusebi Golart amb Teresa Palau, van comprar dues cases del carrer Ample per construir-hi la Casa de la Vila.
  El dia 6 de setembre de 1903 es colˇlocā la primera pedra i al juny de 1906 es va inaugurar.
  L'arquitecte fou el mataroní Emili Cabanyes Rabassa. En destaca el cos central elevat, amb tres finestrals entre pilastres i coronat amb quatre merlets al terrat, amb decoraciķ floral i escuts herāldics, d'estil modernista. L'arquitecte va dissenyar un gran balcķ, per aconseguir crear un espai adient per als discursos populars.

  Sala de plens A finals dels anys 80 es va adquirir l'edifici del costat de l'Ajuntament, que va ser reformat als anys 90 per habilitar-lo també com a dependčncia municipal. Per aixō, l'adreįa del consistori és avui carrer Ample 9-11.

  De l'Ajuntament us recomanem que visiteu la Sala de Plens, que encara conserva l'aire senyorial de fa més d'un segle. Els vitralls de les finestres, que van fer els alumnes - treballadors de l'Escola Taller de Canet l'any 1990, omplen de llum acolorida l'interior de la Sala, que és usada per molts nuvis per celebrar-hi casaments civils.

 • D'on ho hem tret

  Imatges retrospectives de Canet, de Carles Sāiz 
  Un tomb per Canet de Mar, de Francesc Arcas
  Guia histōrica de Canet de Mar, de Carles Sāiz
  Canet de Mar, histōria i arquitectura, de la colˇlecciķ Estudis de Patrimoni

 • Si no en teniu prou

  Si voleu ampliar informaciķ podeu adreįar-vos a l'Arxiu Municipal o a la Biblioteca P. Gual i Pujadas

  Si teniu alguna aportaciķ a fer-nos sobre el contingut d'aquesta informaciķ podeu adreįar un correu a l'Ārea de Comunicaciķ

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^