Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El llibre que fotografia el Modernisme de la comarca del Maresme
PUBLICAT Dimarts, 22.09.2009
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Portada llibre moderniste al maresmeUna de les presentacions que es van fer dintre de la Inauguració de la 2a Fira Mercat Modernista el dia 11 de setembre a la casa Roura va ser la del llibre Modernisme al Maresme. L´arquitectura entre dos segles amb fotografies de Marga Cruz i text de Pep Andreu. El llibre ha estat prologat per l´arquitecte Agàpit Borràs.

Els autors del llibre van explicar la idea i les anècdotes que havien fet possible aquesta publicació. Va ser un treball de recerca durant set mesos al llarg dels trenta pobles que constitueixen el Maresme com a comarca. Van trobar edificis o elements modernistes en vint-i-cinc pobles arribant a aconseguir 295 referències, totes elles van ser fotografiades per Marga Cruz fins aconseguir 7.000 imatges de les que s´han aprofitat no arriba a un 10% per configurar aquesta obra.

Aquest és el primer llibre editat que mostra exhaustivament aquest  moviment arquitectònic tan estès i a la vegada tan ignorat  a la comarca. La seva pretensió és donar a conèixer aquest patrimoni de la manera més gràfica possible per poder reconèixer els elements tot passejant pels pobles. Un dels millors representats és Canet de Mar amb 44 pàgines que contenen fotografies dels edificis i elements modernistes més característics.

Per a tots els interessats: El llibre el Modernisme al Maresme. L´arquitectura entre dos segles es pot trobar a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner pel preu de 35 euros.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^