Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
A partir del 30 de juny, només veurem la TDT
Apagada analògica a la nostra comarca
PUBLICAT Dilluns, 15.06.2009
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
tdt Generalitat

Aquest juny se'ns apaga la televisió. L'analògica, la de sempre. A partir del dimarts 30 de juny, els nostres aparells només captaran els canals emesos a través de la TDT. La TDT és la Televisió Digital Terrestre i Canet forma part de la Fase I, la primera que deixarà d'emetre en analògic, juntament amb la resta de pobles del Maresme, els del Vallès Oriental i amb alguns pobles del Ripollès. I mica en mica ho anirà fent tot el territori, fins a l'abril de 2010, quan es produirà l'apagada a tot arreu.

L'alcalde Joaquim Mas va assistir, el 19 de maig, a una jornada convocada per l'Oficina de la Transició a la TDT, del Govern de l'Estat espanyol, en la qual es va explicar a alcaldes i regidors de les comarques afectades, com es produiria aquesta transició de l'analògic al digital.

La nostra comarca ja va ser la primera a rebre el senyal digital, ara fa cinc anys, quan teníem molts problemes per veure els diferents canals de televisió. Tot i així, Canet seguia tenint problemes i, per això, l'Ajuntament va prendre la decisió, al 2007 de sol·licitar la instal·lació d'un emissor que garantís la cobertura digital al nostre poble. Encara hi ha punts foscos, amb problemes puntuals de visionat. Des de les administracions estatal i autonòmica estan treballant perquè la cobertura sigui total.

La nova televisió ens permet passar de sis canals a més de 20. I tots gratuïts. A més a més, la qualitat d'imatge i de so és molt superior a la de la televisió convencional. El so guanya en qualitat i desapareixen els sorolls, les interferències i els efectes de neu i imatge doble.

Uns senzills passos permeten, als qui no ho han fet encara, adaptar els seus televisors:

Pas 1: adaptar l'antena:

antena

  • Si és col·lectiva (per exemple, una comunitat de veïns), heu de sol·licitar a un instal·lador autoritzat que us adapti l'antena
  • Si l'antena és individual (per exemple a una casa), no cal realitzar cap adaptació. Tot i així, si hi ha dificultats per veure els canals es recomana la consulta a un instal·lador

Pas 2: adaptar el televisor:

  • Si és una tele antiga, heu de comprar un receptor extern de TDT, que trobareu a les botigues d'electrodomèstics. El receptor es connecta a la tele, generalment, amb un cable euroconnector
  • Si el televisor és nou, és gairebé segur que tindrà la TDT integrada.

Recordeu que la TDT ha d'estar a cada televisor de la casa.


Aquests dies està sortint als canals analògics, un avís que informa del cessament de l'emissió a través d'aquest sistema. S'hi dóna un número de telèfon on els ciutadans que tinguin dubtes poden trucar.

Aquests són els contactes amb les administracions autonòmica i estatal:

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^