ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Xerrada sobre Salvador Puig Antich
Aquest divendres a l'Escola de Teixits
PUBLICAT Dimarts, 19.05.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canet obre les portes als familiars i amics de la Plataforma cívica que demana la revisió del procés judicial militar contra Salvador Puig Antich, jove català que fou el darrer executat, a garrot vil, pel franquisme, perquè puguin fer una conferència explicativa del seu cas i els seus propòsits.

L'Aula Magna de l´Escola Universitària de Teixits de Punt és el lloc escollit per fer la xerrada, que serà aquest divendres 22 de maig, a partir de les 7 de la tarda.

Anirà a càrrec de Pere Zanuy, representant de la Plataforma cívica que demana la revisió del procés i vindrà acompanyat d'una de les germanes de Salvador. La Plataforma i les germanes Puig Antich, reclamen el dret constitucional a la revisió del procés.

Salvador Puig Antich va militar en un grup anomenat Movimiento Ibérico de Liberación (MIL). El 25 de setembre de 1973, a l'intentar detenir-lo per robatori, va oposar resistència i a causa del tiroteig que hi va haver va resultar mort un policia. Puig Antich va ser acusat d'aquesta mort, jutjat en consell de guerra i condemnat a mort. Va ser executat amb el cruel sistema del garrot vil el 2 de març de 1974, fa només 35 anys.

^