ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet celebra el Dia internacional dels Museus
Exposarem la frontalera del baldaquí Domènech
PUBLICAT Dilluns, 11.05.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Frontalera del baldaquí de la Casa museu

El proper 18 de maig se celebrarà la 31a. edició del Dia Internacional dels Museus, amb el lema Museus i Turisme, proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM). Com els dilluns la Casa museu tanca al públic, es trasllada la jornada al diumenge 17 de maig. La proposta de la Casa museu es exposar una de les seves peces més emblemàtiques, una de les joies de la Casa.

Aquest any la joia exposada serà la frontalera del baldaquí que la família Domènech va cedir al 2003 i que va ser restaurada pel Museu Tèxtil de Terrassa. L'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica en Teixits de Punt i l´Escola Taller El Bolig han col·laborat en els treballs previs a la presentació d'aquesta peça de grans dimensions.

El baldaquí era una peça de roba amb brocats i incrustacions de pedres precioses que s'emprava per fer dossers i altres elements decoratius.

La frontalera és un objecte de molta importància a causa de la dificultat de conservació de les peces tèxtils. L´obra presenta una decoració que combina els colors fúcsia i negre dels teixits amb brodats i passamaneries. Després d´un treball de restauració i neteja minuciós,  la frontalera està en condicions de ser exposada.

A la imatge podeu veure l'estat en què es trobava la frontalera del baldaquí abans de la restauració. Si voleu saber quin aspecte té en aquest moment només heu d'anar a la Casa museu el dia 17 de maig.

^