ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Elaboració de l'Ordenança de civisme a Canet
PUBLICAT Dijous, 19.03.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Xerrada de civisme L'Ajuntament ha iniciat un procés de participació per a l'elaboració de l'Ordenança de civisme i convivència de Canet de Mar. Es tracta d'un projecte per a la negociació, la definició, i l'acceptació d'unes normes de convivència comunes i basades en el respecte, la tolerància i la solidaritat.

El tret de sortida es va donar el passat dia 5 de març amb la presentació pública del projecte, la constitució de la Comissió Permanent de la Xarxa Cívica de Canet -un òrgan mixt que té com a finalitat  fer el seguiment del procés i la coresponsabilització a la implementació d'aquestes polítiques- i la conferència inaugural a càrrec d'en Víctor Climent, professor de Sociologia de la Universitat de Barcelona i autor de diversos estudis referents al tema del civisme i la convivència a poblacions de la província de Barcelona. L'acte va concloure amb un interessant debat per part dels assistents.

Seguint aquesta línia participativa s'han convocat dos grups de debat oberts a la ciutadania:

Taller de civisme El passat dijous dia 12 de març es va dur a terme el primer taller, que tenia per objecte recollir aportacions per a la convivència i el foment del civisme. Hi van participar una vintena de persones de diverses entitats, altres amb perfils professionals i ciutadans interessats en la qüestió. Es van recollir aportacions molt enriquidores i com a resum del taller podem extreure que els participants van donar-li molta importància a la disposició d´espais públics adients per als diversos usos que s´hi desenvolupen, així com a una comunicació, sensibilització i l'educació coresponsables i proactives que ens impliquin a tothom en la convivència al municipi.

El proper dia 26 de març es durà a terme el segon grup de debat, adreçat a recollir aportacions per a l'Ordenança de civisme de Canet, a l'Escola de Teixits de Punt entre les 19.30h i les 21.00h.

Qui vulgui participar-hi, només ha de posar les seves dades a les butlletes que es poden trobar als equipaments municipals i botigues i que es poden lliurar a les urnes instal·lades a la Biblioteca, Vil·la Flora, Poliesportiu i Piscina municipal.

Amb aquesta inscripció els ciutadans i les ciutadanes s´adhereixen a la Xarxa cívica de Canet.  Un espai de reconeixement de tots els canetencs i les canetenques que ja són cívics i que el promouen des del seu dia a dia. Així, aquesta adhesió no suposa més deures dels que ja es desenvolupen quotidianament com a ciutadans, el que sí facilita és l´accés a tota la informació relativa a aquest tipus de polítiques i l´opció de participar més activament d´elles des de la Comissió Permanent o als diversos tallers i convocatòries que s´aniran desenvolupant.

^