ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament promou l'estratègia per a la gestió sostenible de l'aigua
PUBLICAT Dimecres, 18.03.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Brollador d'aigua dipòsit Vil·la Flora

Les tasques iniciades els últims anys a Canet pel que fa a la gestió sostenible de l'aigua han culminat amb l'aprovació aquest març de l'estratègia de gestió sostenible de l'aigua a Canet de Mar per al període 2009 - 2011.

Es tracta d'un document que se centra en tres línies estratègiques que aglutinen un conjunt de 15 accions. Les tres línies són:

  • Millora en l'obtenció i la gestió de la informació relativa al consum d'aigua i a les avaries de Canet
  • Incorporació de la gestió integral de l'aigua a l'actuació municipal
  • Implementació de mesures d'estalvi i optimització d'aigua específiques

Entre les accions, algunes de les quals ja s'estan duent a terme, destaquen:

  • Establiment d'indicadors de consum d'aigua i d'avaries a la xarxa i seguiment dels consums públics
  • Establir criteris de promoció d'ús racional i estalvi d'aigua
  • Creació d'un canal de comunicació pública permanent i campanyes periòdiques de sensibilització
  • Potenciar les zones verdes de xerojardineria o jardineria sostenible
  • Distribució d'equips d'estalvi d'aigua entre la població
  • Promoció de bones pràctiques en l'ús de l'aigua en els equipaments i edificis municipals
  • Recerca d'ajuts per a la construcció de dipòsits de recollida d'aigua pluvial

En total, doncs, s'arriba fins a 15 accions. De cadascuna d'elles se'n detalla el concepte i s'adscriu a una àrea promotora dins l'Ajuntament i s'indica quines altres àrees són indispensables per a desenvolupar correctament l'acció.  Les àrees promotores són les redactores i impulsores del projecte, Medi Ambient i Serveis i Via Pública.

Equips d'estalvi d'aigua Són diversos els antecedents que han portat fins a l'elaboració d'aquesta estratègia de treball. Per exemple, l'elaboració, gràcies a un ajut de la Diputació, de l'estudi d'aigua fet durant l'any 2006. També el desenvolupament, aquest cop gràcies a l'Agència Catalana de l'Aigua, de la campanya d'estalvi d'aigua que incloia el repartiment d'equips d'estalvi d'aigua per a les llars canetenques. Altres actuacions als equipaments municipals, a les escoles i al carrer han completat algunes de les actuacions que s'han fet durant aquests últims anys. I s'ha complert, evidentment, amb el Decret de sequera dictat per la Generalitat l'any passat.

Per a l'elaboració d'aquesta estratègia s'ha comptat, també, amb la participació de ciutadans a través del Consell Municipal de Medi Ambient. La creació de la comissió de l'aigua dins del Consell o la petició dels seus membres perquè s'articulés un pla que millorés la gestió de l'aigua, són els millors exemples d'aquesta participació.

El fet que l'estratègia s'articuli per al període 2009 - 2011, té la finalitat de millorar aquest àmbit al llarg del temps i per tant, les accions proposades tenen continuïtat temporal. A més a més, segur que durant els pròxims mesos se n'hi afegiran de noves.

^