ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Policia Local farà controls de drogues als conductors
PUBLICAT Dilluns, 16.03.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canet de Mar ha estat un dels 16 municipis de tot l'estat seleccionats per la Direcció General de Trànsit, per participar en un projecte d'investigació sobre el consum de drogues en la conducció, elaborat per la Unió Europea.

Aquest projecte té com a objectiu principal abordar de forma integral tots els aspectes relacionats amb el consum d'estupefaents i medicaments que poden afectar a la conducció, per tal d'obtenir un ampli coneixement que permeti l'harmonització normativa i d'actuació de totes les institucions implicades.

Aquest projecte, denominat DRUID (Driving Under the Influence of Drugs) és una de les actuacions més importants que la Unió Europea desenvolupa en matèria de Seguretat Vial.  L´alcalde de Canet de Mar, Joaquim Mas, i el Cap de la Policia Local, Pere Nolla, van assistir al maig de 2008 a la presentació del projecte que es va dur a terme a la Direcció General de Trànsit a Madrid, durant la qual es van exposar les principals línies d´actuació del projecte.

Al mes de juliol de 2008 un responsable de la Policia Local va participar en la primera jornada de formació que es va fer a Madrid. Aquests dies altres agents adscrits a aquest projecte faran a Canet la formació que servirà per donar inici als controls que s'efectuaran durant els mesos de març i abril d'aquest any.

Recollida de mostres

L'estudi es farà mitjançant la recollida de mostres de saliva als conductors, tant a zones urbanes com a interurbanes. La DGT facilitarà a la Policia Local de Canet la formació necessària i l'instrumental adequat per poder fer els controls.

Aquests controls seran similars als d´alcoholèmia que ja fa la Policia Local, si ve en aquest estudi se sotmetrà els conductors a unes proves per determinar si condueixen sota els efectes de qualsevol tipus de droga. Les mostres recollides que formaran part del projecte seran analitzades per la Universitat de Santiago de Compostela.

Les dates fixades per als controls al nostre poble seran entre els dies 11 i 15 de març i del 30 de març al 5 d´abril.

^