ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inventari dels parcs i jardins a Canet de Mar
PUBLICAT Dilluns, 09.03.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Plaça Macià 2007L'Àrea de Medi Ambient juntament amb el servei de manteniment i de neteja dels parcs i jardins han fet un inventari dels parcs i jardins que hi ha al municipi. Les diferents zones inventariades es classifiquen en parcs, places públiques i arbrat en carrers.

Algunes dades que ens poden donar una idea del desenvolupament dels nostres parcs i jardins:

La superfície total de parcs i jardins al municipi és de 163.791 m2, distribuïts en 106 zones, aquesta superfície ocuparia fins a 23 Camps Nous.

A les zones de places públiques i arbrat en carrers hi ha 2.307 arbres, si els alineéssim en una via pública tots un darrere l'altre a una distància típica d'uns 7 metres entre un i altre ocuparien una distància de més de 16 km, distància que és superior a la que hi ha entre Canet i Mataró.

A la zona urbana de Canet es poden trobar fins a 60 tipus d'espècies d'arbres. Els més habituals són: el plataner (423 ), el lledoner americà (236) i la morera (137). Aquestes xifres corresponen al 18% del total en el cas dels plataners, al 10% en el cas del lledoner i al 7% a la morera. També podem trobar pi pinyer, acàcies, mèlies, tarongers i castanyers entre d'altres espècies. Als parcs més boscosos com el parc Santinyà o el del Turó del drac troben a més a més, alzines, pins i garrofers, espècies que són típiques de l'ecosistema mediterrani.

L'empresa CESPA, des de maig de 2009, és l'encarregada del servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins. Durant el mes de març ha procedit a plantar nous arbres substituint els que havien estat malmesos o que s'havien mort. Dins del pla estratègic per a una gestió sostenible de l'aigua que ha elaborat l'Ajuntament de Canet de Mar, l'empresa instal·larà 10 dispositius per detectar la pluja i aturar el reg automàtic.

^