ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Xerrada als joves de l'Institut
Informació i assessorament sociolaboral
PUBLICAT Dilluns, 02.03.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Alumnes IES Lluís Domènech

Des de l'Ajuntament de Canet de Mar, concretament les àrees de Promoció Econòmica, Educació i Serveis Socials, es vol donar especial atenció al col·lectiu de joves en el seu procés de transició escola - treball.

En aquest sentit, l'Àrea de Promoció Econòmica, dins del marc del Pacte Territorial per a l´ocupació del Maresme i des de la Unió Intercomarcal Vallès Oriental – Maresme de CCOO, va organitzar una xerrada per als alumnes de 4rt. d´ESO de l´IES Domènech i Montaner amb la finalitat d´oferir-los informació i assessorament sociolaboral.

La xerrada es va fer dimecres passat a la biblioteca de l´Institut i va ser conduïda per una tècnica d´Inserció Laboral de CCOO, que va oferir informació als alumnes sobre l´evolució del mercat de treball a la comarca, l´estat actual d´aquest mercat, legislació laboral i regulació dels drets i els deures dels treballadors (Estatut de Treballadors, convenis col·lectius, contractes, full de salari, quitança,...).

Ja és el segon any que es du a terme aquesta acció amb els alumnes de 4rt. d´ESO de l´Institut, ja que és fonamental que els joves puguin disposar d´informació sociolaboral, sobretot aquells que volen iniciar-se en el món laboral.

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica s'ofereix suport durant aquest procés, no només amb xerrades específiques sinó també assessorant, orientant  i fent seguiment en el procés de recerca de feina a tots aquells joves que es dirigeixin al Servei amb la finalitat d´incorporar-se al món laboral.

Paral·lelament, també per segon any consecutiu, s'ha continuat amb el desenvolupament del Projecte Passarel·les, a través del qual s´ofereix a alumnes de 3r. i 4rt. d´ESO la possibilitat de fer estades formatives a diferents empreses del nostre municipi. Durant unes hores a la setmana, els joves aprenen el dia a dia de l'empresa assignada i veuen com és la realitat laboral a la qual s'hauran d'incorporar en un futur.

^