Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 21.01.2009
L'Ajuntament de Canet acaba de rebre la resolució de la Comissió Jurídica Assessora, entitat consultiva de la Generalitat que és qui dóna resposta a situacions com la que es troba el nostre Ajuntament respecte l´edifici Odèon.

Al dictamen de la Comissió Jurídica Assessora es dóna la raó a l'Ajuntament, pel que fa a la reclamació per danys i perjudicis que va presentar contra les empreses constructora (Solius, s.a.) i la direcció facultativa (SGS, Tecnos, s.a.) de l´obra del cafè teatre Odèon.

La Comissió Jurídica Assessora ha de valorar les peticions i emetre un dictamen al respecte. Aquest dictamen resol doncs, favorablement, la reclamació de l´Ajuntament de Canet. Imputa responsabilitats a les dues empreses, la constructora i la direcció facultativa i els insta a satisfer, a parts iguals, la quantitat reclamada per l´Ajuntament.  Hi afegeix com a responsable l´empresa redactora del projecte, Valeri Consultors Associats, s.a., a qui li imputa la responsabilitat de la paralització de les obres, valorada en 484.263 euros, quantitat que resta als altres dos imputats.

 

L´abril de 2008, l´Ajuntament, mitjançant un decret de l´Alcaldia, va decidir, un cop aclarides les causes tècniques del sinistre del novembre de l´any anterior en el qual va morir un operari de les obres, iniciar l´expedient de resolució dels contractes d´obres i de direcció facultativa del cafè teatre Odèon. Es demanava, també, un informe al secretari i a l´interventor de l´Ajuntament sobre la possible exigència de responsabilitats per danys i perjudicis ocasionats a l´Ajuntament de Canet de Mar.

L'informe dels dos tècnics municipals concloïa que ambdues adjudicatàries eren responsables al 50% de la producció dels danys. Es valoraven aquests danys en 1.187.189, 57 euros que havien de satisfer, a parts iguals, Solius i SGS Tecnos. Els conceptes són: despeses d´assistència tècnica arran de l´ensorrament, despeses d´obres urgents no previstes en el projecte, despeses per obres a incorporar en el nou projecte, despeses d´increments en seguretat i salut i les afectacions econòmiques per la demora.

Al Ple del 28 de maig de 2008 s'aprovà la proposta de resolució dels contractes i la demanda per danys i perjudicis i s´inicià el procés de demanda. Aquest gener de 2009 ens ha arribat la resposta de la Comissió Jurídica Assessora, que xifra els imports a satisfer en 702.926, 35 euros entre Solius, s.a. i SGS Tecnos, s.a. (la meitat cadascuna) i 484.263 euros l´empresa Valeri Consultors Associats, s.a., redactora del projecte.