ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Generalitat dóna la raó a l'Ajuntament en la reclamació per l'Odèon
PUBLICAT Dimecres, 21.01.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament de Canet acaba de rebre la resolució de la Comissió Jurídica Assessora, entitat consultiva de la Generalitat que és qui dóna resposta a situacions com la que es troba el nostre Ajuntament respecte l´edifici Odèon.

Al dictamen de la Comissió Jurídica Assessora es dóna la raó a l'Ajuntament, pel que fa a la reclamació per danys i perjudicis que va presentar contra les empreses constructora (Solius, s.a.) i la direcció facultativa (SGS, Tecnos, s.a.) de l´obra del cafè teatre Odèon.

La Comissió Jurídica Assessora ha de valorar les peticions i emetre un dictamen al respecte. Aquest dictamen resol doncs, favorablement, la reclamació de l´Ajuntament de Canet. Imputa responsabilitats a les dues empreses, la constructora i la direcció facultativa i els insta a satisfer, a parts iguals, la quantitat reclamada per l´Ajuntament.  Hi afegeix com a responsable l´empresa redactora del projecte, Valeri Consultors Associats, s.a., a qui li imputa la responsabilitat de la paralització de les obres, valorada en 484.263 euros, quantitat que resta als altres dos imputats.

 

L´abril de 2008, l´Ajuntament, mitjançant un decret de l´Alcaldia, va decidir, un cop aclarides les causes tècniques del sinistre del novembre de l´any anterior en el qual va morir un operari de les obres, iniciar l´expedient de resolució dels contractes d´obres i de direcció facultativa del cafè teatre Odèon. Es demanava, també, un informe al secretari i a l´interventor de l´Ajuntament sobre la possible exigència de responsabilitats per danys i perjudicis ocasionats a l´Ajuntament de Canet de Mar.

L'informe dels dos tècnics municipals concloïa que ambdues adjudicatàries eren responsables al 50% de la producció dels danys. Es valoraven aquests danys en 1.187.189, 57 euros que havien de satisfer, a parts iguals, Solius i SGS Tecnos. Els conceptes són: despeses d´assistència tècnica arran de l´ensorrament, despeses d´obres urgents no previstes en el projecte, despeses per obres a incorporar en el nou projecte, despeses d´increments en seguretat i salut i les afectacions econòmiques per la demora.

Al Ple del 28 de maig de 2008 s'aprovà la proposta de resolució dels contractes i la demanda per danys i perjudicis i s´inicià el procés de demanda. Aquest gener de 2009 ens ha arribat la resposta de la Comissió Jurídica Assessora, que xifra els imports a satisfer en 702.926, 35 euros entre Solius, s.a. i SGS Tecnos, s.a. (la meitat cadascuna) i 484.263 euros l´empresa Valeri Consultors Associats, s.a., redactora del projecte.
^