ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut presenta el Q-Ral
Un projecte mancomunat de recursos i serveis adreçats als joves
PUBLICAT Divendres, 02.01.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Gall del web de q-ral Just abans de les festes de Nadal, els periodistes de la comarca van ser convocats a la signatura d'un conveni de col·laboració entre Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d'Estrac i Canet de Mar. L'oficialitzaven els regidors i les regidores de Joventut dels quatre pobles i es va fer al Calisay d'Arenys.

La iniciativa ha pres el nom de Q-Ral, nom que fa un joc de lletres per figurar un corral d'animals de granja. De fet, al cartell anunciador hi apareix un gall de corral. Una forma divertida de tractar un tema prou seriós, l'oci i el lleure dels nois i les noies d'avui.

Han estat sis mesos de converses per trobar eines mancomunades de suport a la realitat juvenil dels nostres pobles. S'ha detectat que hi ha una gran mobilitat d'un poble a l'altre segons l'activitat que es dugui a terme. D'aquí que, del Q-Ral, se'n derivin serveis com el Q-Ral-bus, un servei de bus nocturn, gratuït i adreçat exclusivament als joves dels quatre pobles. Ja ha començat a funcionar i seguirà fent-se en actes puntuals per portar nois i noies d'un lloc a l'altre.

L'oci és l'àmbit en què s'incideix ara, però ja s'està treballant per portar el Q-Ral a d'altres camps, com ara la salut. A la roda de premsa, els responsables polítics i tècnics dels quatre pobles van apuntar la possibilitat d'obrir-ho a altres pobles de la zona. Es calcula que, només amb els dos Arenys, Caldes i Canet, ja hi ha 6.500 joves usuaris potencials del servei.

També s'ha donat d'alta un web on hi haurà actes d'agenda, notícies, opinió i enllaços amb els webs municipals i els blogs joves dels pobles participants. La trobareu a l'enllaç següent:  www.q-ral.cat

^