ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Creació del Consell Municipal Comediants
PUBLICAT Divendres, 19.12.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El Ple municipal ha aprovat aquest any 2008 la creació del Consell Municipal Comediants (CMC). La finalitat del Consell és la de l'assessorament, la informació i la col·laboració en el projecte Casa Comediants.

Visita d'autoritats i tècnics a l'edifici de Can Pinyol Comediants és el grup de teatre de carrer que més lluny ha portat el nom del nostre poble. La seva vàlua professional és reconeguda arreu i el seu nom és sinònim de qualitat, espectacularitat i originalitat. S'engega doncs un nou projecte que es dedicarà a la divulgació i l'estudi de l'obra de Comediants, el seu imaginari i la cultura popular. Per fer-ho s'ha triat una seu, l'edifici de Can Pinyol, situat al final del carrer Vall, una finca que s'ha de rehabilitar però que per capacitat i ubicació, permet ser seu del projecte Casa Comediants i en el qual també s'hi estudia situar-hi altres serveis locals.

El Consell Municipal Comediants ha de crear i gestionar la Casa Comediants. Està format per representants de l'Ajuntament i del grup de teatre. Aquest és el primer pas indispensable si volem complir amb el que dicta el nou Pla de museus de la Generalitat, que estableix que hi ha d'haver la presència d'alguna administració i s'ha de disposar d'algun edifici. A partir d'aquí caldrà fer molta feina. Entre d'altres, les atribucions del Consell Municipal de Comediants seran:

  • Encarregar i dur a terme el seguiment del projecte arquitectònic, museològic i museogràfic que es farà a l'edifici de Can Pinyol
  • Marcar les directrius de programació i supervisar el funcionament de la Casa Comediants
  • Garantir-ne el finançament
  • Establir la dimensió artística i creativa de la Casa Comediants
  • Conèixer i debatre els temes que siguin proposats al Consell dintre del seu àmbit de competències
  • Proposar iniciatives sobre debats, actuacions i campanyes innovadores encaminades al món de la cultura i el teatre al carrer
  • Promoure i difondre les campanyes o les activitats de cultrua popular i teatre de carrer, per incrementar la sensibilització de la ciutadania

El CMC és un òrgan consultiu, d'assessorament i informe i, per tant pot fer recomanacions i propostes de totes aquelles inciatives municipals que afectin al desenvolupament del projecte Casa Comediants, però tots els projectes hauran de ser aprovats pels òrgans municipals.

Actualment hem rebut una subvenció de 25.000 euros de la Diputació de Barcelona per dur a terme el projecte museogràfic de la Casa Comediants.

^