ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jornades Europees del Patrimoni
El Modernisme a Arenys de Mar i Canet de Mar
PUBLICAT Dimecres, 19.09.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

casa museu per a portada webEls dies 28, 29 i 30 de setembre se celebren a tota Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Una altra vegada aquest any els pobles d´Arenys de Mar i Canet de Mar volen organitzar-les conjuntament escollint un tema que els uneix: el Modernisme.

Canet de Mar ha triat el modernisme arquitectònic com a mostra de la seva riquesa patrimonial, ja que es conserven obres de diferents arquitectes modernistes sobre tot d´un dels més importants representants d´aquest estil artístic com és Lluís Domènech i Montaner. Arenys de Mar se centrarà en les puntes i en el llegat de la Casa Castells.

Hi ha programades visites el diumenge 30 de setembre a les 10.00 i a les 12.00 hores a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar i a l´exposició Els Castells, uns randers modernistes al Museu Marès de la Punta d´Arenys de Mar. Per participar a les dues visites només cal trucar al Museu d´Arenys de Mar, telèfon:  93 792 44 44 i a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner, telèfon: 93 795 46 15.

Així mateix el dissabte 29 de setembre a les 11.00 hores, tots els nens i nenes estan convidats a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner. La proposta és realitzar un taller per apropar-se al Modernisme.  L´espai obrirà les portes a la creativitat de la mainada, els nens i nenes podran reinterpretar diferents objectes modernistes i fer composicions amb pintura sobre plàstic transparent.

En el cas d´Arenys de Mar, l´acte central serà la presentació el mateix dissabte 29 del catàleg de l´exposició a les 19.00 hores a la Biblioteca Pare Fidel Fita d´Arenys de Mar. El catàleg amb textos de Joan Miquel Llodrà, comissari de l´exposició, és una nova aportació a l´estil artístic de Marià Castells i Simón. El catàleg compta a més amb la col·laboració de Pilar Vélez, directora del Museu Frederic Marès de Barcelona, Sílvia Carbonell, del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, Ma. Pilar Royo, historiadora i Neus Ribas directora del Museu d´Arenys de  Mar.

^