ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Siguem Cívics: el gos és teu, el poble és de tots
Campanya de conscienciació sobre la tinença d'animals domèstics
PUBLICAT Dilluns, 27.08.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

gos Ara ha fet un any que el Ple va aprovar una nova Ordenança reguladora de la tinença i protecció dels animals. Aquesta norma ens recorda que els animals són éssers vius que tenen unes necessitats vitals i que no són una joguina que llencem quan ja no ens fa servei. També ens adverteix que s'ha de respectar la convivència amb la resta de ciutadans.

El primer pas és sempre la sensibilització. Des de l'Ajuntament hem d'aconseguir que la població es consciencïi sobre el que significa ser propietari d'un gos. Per sort, hi ha un percentatge de gent molt gran que té un elevat respecte cap a la resta de vilatans. Ara toca conscienciar els qui encara pensen que no fan mal fet entrant amb l'animal, per exemple, a la platja o als parcs infantils.  I ja sabem que hi haurà persones a qui no li faran cap efecte les campanyes de sensibilització. Per això a partir de l'octubre es començaran a aplicar amb contundència les multes i sancions que preveu l'Ordenança.  Aquestes són les paraules de la primera tinenta d'alcalde, Cati Forcano, responsable de l'Àrea de Sanitat.

L'Ajuntament adquirirà un lector de xips que permetrà identificar els propietaris dels animals. La Policia Local és qui durà a terme la vigilància a la via pública per identificar aquells que incompleixin la normativa. Però també es demana la col.laboració ciutadana. El civisme s'aprèn i a vegades, una bona manera de fer complir la normativa és amb la pressió ciutadana. Per això, en aquesta campanya hi participen diverses àrees de l'Ajuntament. Entre elles Medi Ambient, que està preparant un seguit d'accions per explicar a les escoles i fer col.laborar els nens i les nenes en aquesta conscienciació de tota la població.

Podeu consultar l'Ordenança completa a través d'aquest enllaç. Hi trobareu detallat tot el té a veure amb la tinença d'animals domèstics. També s'hi especifiquen les sancions, que van des dels 100 euros per la infracció més lleu, com pot ser no dur l'animal lligat, fins a les més greus, com són els maltractaments als animals.

el gos és teu, el poble és de tots
^