ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aquest novembre s'han programat tres activitats per conèixer la història real d'Antoni Benaiges
PUBLICAT Divendres, 18.10.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La Biblioteca P. Gual i Pujadas, l'Onada Cineclub i el TMC, col·laboren en aquesta aproximació a la història real d'Antoni Benaiges, el mestre català que va transformar la vida dels alumnes d'un petit poble de Burgos l'any 1934. 


Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar

Antoni Benaiges va ser un mestre català que l’any 1934 va ser destinat a l’escola rural d’un petit poble de Burgos. Gràcies a una metodologia d’ensenyament pionera i revolucionària per a l’època, va començar a transformar la vida dels seus alumnes i la del poble. El juliol de 1936 va esclatar la Guerra Civil i el mestre no va poder complir la seva promesa de dur als seus alumnes a veure el mar.

Per conèixer millor aquesta història real, s’han programat tres activitats en col·laboració amb el TMC, l’Onada Cineclub i la Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar:

Divendres 8 de novembre a les 20.00h al TMC – Sala Centru
Projecció de la pel·lícula El maestro que prometió el mar, dirigida per Patricia Font, i cinefòrum a càrrec de l’Onada Cine Club de Canet.

◼  Divendres 15 de novembre a les 18h a la Biblioteca P. Gual i Pujadas 
Parlem amb... Albert Val, guionista de la pel·lícula El maestro que prometió el mar, a càrrec d’Àngels Diemand-Hartz, conductora del Club de Lectura de la Biblioteca.
Els participants del Club de Lectura de Canet de Mar llegiran El Mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai,  dramatúrgia d'Alberto Conejero, a partir de textos de les nenes i nens de l'escola de Bañuelos de Bureba.

Dissabte 16 de novembre a les 20.00h al TMC – Sala Odèon
Obra de teatre El mestre i el mar, de la Companyia Mar Vivir

Antoni Benaiges - activitats conjuntes

^