ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar acull la trobada fundacional de la xarxa ‘Canets del Món’
PUBLICAT Dimarts, 24.09.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
1a trobada Canets del mon

Aquest diumenge 22 de setembre, Canet de Mar ha acollit la trobada fundacional de la xarxa ‘Canets del Món’. L’acte, que ha comptat amb la presència d’una gran part d’alcaldes i alcaldesses de pobles que es diuen Canet o tenen un nom similar, i que es troben a diferents parts de la geografia europea, ha servit per crear la comissió gestora de la xarxa i formalitzar-ne la creació a través de la signatura de la carta fundacional. 

L’acte va començar amb una recepció oficial als alcaldes i alcaldesses per part de l’alcalde de Canet de Mar, Pere Xirau, a la Sala de Plens municipal. Seguidament, la comitiva es va desplaçar a la Sala Odèon del Teatre Municipal de Canet (TMC), on es va dur a terme una breu presentació dels diferents pobles assistents i es van situar en el mapa totes les poblacions que comparteixen el nom de ‘Canet’. En total, unes 20. Per finalitzar la jornada de treball, es van definir els objectius d’aquesta xarxa i es va crear la comissió gestora que s’encarregarà de coordinar totes les accions que es duran a terme. 

A la tarda, es va formalitzar la creació de la xarxa ‘Canets del Món’ amb l’acte institucional de signatura de la carta fundacional que es va realitzar al Castell de Santa Florentina. 

Amb la creació de ‘Canets del Món’ es pretén  impulsar una xarxa oberta que permeti relacionar les poblacions que en formen part amb l’objectiu de dur a terme intercanvis turístics, esportius, culturals, històrics, educatius, etc. Que siguin beneficiosos per a totes les poblacions.

La carta l’han signat els alcaldes Stépane Loda (Canet del Rosselló), Claude Revel (Canet Herault), André Hernández (Canet Aude), Enric Subils (Canet d’Adri), Mª Àngels Pallarés (Canet Lo Roig), Mª Dolors Guàrdia (Canet de la Tallada), Adela Viviente (Caneto) i Pere Xirau (Canet de Mar). 

Durant la trobada, també es va acordar la realització d’una segona trobada, també a Canet de Mar, que es farà durant el mes d’abril de 2025. 

^