ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut dona suport als centres de secundària del municipi
PUBLICAT Dijous, 25.07.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
joventut

A part de la dinamització juvenil de La Masoveria, un dels punts forts de l’Àrea de Joventut és el suport als centres de secundària que realitzem cada curs. 


A continuació resumim les línies principals del curs 2023-2024: 

 Activitats d’orientació acadèmicaL’Ajuntament de Canet de Mar és un referent a la comarca en suport a l’orientació acadèmica que fan els centres de secundària. Aquest darrer curs hem continuat oferint el projecte d’orientació acadèmica, desenvolupat per Educació i Joventut, i que incorpora tant activitats grupals, com són les xerrades adreçades a 3r,4t d'ESO i 1r de Batxillerat dels 3 centres de secundària del municipi, com atenció individual. L’objectiu del projecte és facilitar informació i orientació acadèmica com a eina fonamental per tal que les persones joves puguin decidir, de forma conscient i fonamentada, com encaminar el seu itinerari formatiu i vital.   

En total hem pogut realitzar 119 assessoraments individuals i 27 tallers adreçat als grups classe. Aquest any, com a novetat, alguns dels 18 assessoraments han servit per acompanyar la tramitació de les preinscripcions a grau mitjà i a la sol·licitud de beques. 

 Activitats de promoció de la salut i benestarA part de la gestió de les sol·licituds que els centres educatius fan de les activitats  del Catàleg d'activitats d'educació per a la salut 2024 de la Diputació de Barcelona, gràcies el suport econòmic de l’Àrea d’Educació, hem pogut oferir activitats d’educació sexual. En total s’han realitzat 12 tallers de 2 hores cada un, i han tingut molt bona acollida per part dels centres. Els tallers s’han adreçat a 2n, 3r i 4t d’ESO adaptant el contingut a l’edat de l’alumnat i els ha desenvolupat l’empresa especialitzada IESP

 Activitats foment de la mobilitat internacionalCom cada any, també hem continuat oferint el taller de mobilitat internacional als grups de 2n de Batxillerat dels centres de secundària a càrrec del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, duent a terme en total 4 tallers i arribant a un total de 100 alumnes. El taller, de format participatiu i dinàmic, pretén donar informació sobre les possibilitats que presenta la mobilitat internacional i despertar l’interès per aquesta per part dels i les joves. 

 Punt d’informació mòbil als patis dels centres de secundàriaAquest curs, La Masoveria, l’espai Jove del municipi, ha continuat tenint presència quinzenal a les hores del pati dels centres de secundària públics, i així poder informar de les activitats que es realitzen adreçades als joves i mantenir-hi el contacte per copsar les seves inquietuds i necessitats. Aquest projecte és fonamental per arribar al col·lectiu jove i volem agrair la col·laboració i disponibilitat dels centres. Puntualment, també s’han informat d’alguna campanya o diada com el 25N, el Dia Mundial de l’Alimentació, o el Dia Europeu de la Salut Sexual. 

 Servei comunitari a La MasoveriaFinalment també destaquem que La Masoveria obre les seves portes perquè joves de 3r d’ESO que hagin de fer l’assignatura de Servei Comunitari puguin fer les 10 hores de servei al nostre equipament, ajudant-nos en el disseny i desenvolupament d’activitats. Aquest curs han participat 7 joves del centre Ins. Lluís Domènech i l’experiència ha estat molt positiva.

^