ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Ajuntament es reuneix amb la Degana del Col·legi d´Advocats de Mataró per tractar la problemàtica de les ocupacions en naus industrials abandonades
PUBLICAT Dimarts, 23.07.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
icam 2

L’alcalde de Canet de Mar, Pere Xirau, juntament amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Isart; la regidora d’Habitatge, Raquel Serra; el regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet; i la regidora de Salut Pública, Coia, Tenas, s’han reunit aquest dimarts 23 de juliol amb Maria Pastor, Degana de l’Il·lustríssim Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAM) per posar sobre la taula la problemàtica que pateix el nostre municipi en matèria d’ocupacions i conèixer la seva experiència en actuacions que s’han dut a terme en poblacions veïnes i que han tingut un molt bon resultat.

L’alcalde, Pere Xirau ha afirmat que a Canet “tenim un gran problema d’ocupació de grans espais industrials abandonats”. Aquests recintes, que es troben en molt mal estat, estan ubicats en zones molt cèntriques i alguns d’ells, tenen un alt valor patrimonial.

Davant l’estat que presenten aquests espais i després del greu incendi que es va produir el passat 3 de febrer a l’edifici de Can Xumetra, des de l’Ajuntament s’ha decidit actuar per tal de poder desallotjar aquests recintes i evitar possibles ocupacions posteriors.

En aquest sentit, la Degana ha reconegut que “la capacitat de maniobra dels ens locals en aquest sentit és bastant curta”. Tanmateix, ha explicat el procediment que altres Ajuntaments duen a terme per tal de poder realitzar desallotjaments amb garanties. Pastor ha insistit en la necessitat de fonamentar els expedients amb informes tècnics molt ben detallats que justifiquin el desallotjament. En aquest sentit, L’alcalde ha explicat que els diferents departaments de l’Ajuntament estan fent una gran feina per desallotjar habitatges o locals comercials ocupats. Tanmateix, ha advertit que ara cal fer un pas més i actuar en aquestes naus abandonades.

L’alcalde confessa  que des de l’Ajuntament “ens sentim impotents davant d’aquestes situacions” i que l’objectiu d’aquest govern és posar-hi solució. En aquest sentit, Pastor, afirma que aquest és un  problema que afecta a tothom, a “qualsevol replà”, i que no podem mirar cap a un altre costat.

icam 1

 

 

 

 

 

 

 

^