ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Medi Ambient urbà i mobilitat
Bandera Blava
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
  • Descripció del servei

    ACTIVITATS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL - BANDERA BLAVA 2024En aquest apartat es recullen les activitats d’educació ambiental anuals que des de l’Àrea de Medi ambient s’inclouen en la campanya “Bandera Blava”.

    Enguany, en el marc de la Bandera Blava, s’ofereixen les següents activitats:ACTIVITATS QUE TENEN LLOC A LA PLATJA:SORRA, SAL I SOL. ELS TRESORS VIUS DE LES NOSTRES PLATGES: Taller per a donar a conèixer les característiques dels ecosistemes litorals de Canet. Consta amb una primera part, d’explicació a l’aula de les peculiaritats ambientals del medi litoral i una sortida de descoberta a l’espai protegit de la platja de Canet situat entre el final del passeig marítim i el club de vela per tal de comprovar les condicions extremes del medi litoral i conèixer la flora pròpia d’aquest ecosistema.

    Té com a objectiu:

    •        Vincular la població en la preservació i la millora del litoral.

    •        Comprendre, respectar i defensar aquest ecosistema.

    S’ofereix a tots els centres educatius del municipi i està adreçat als alumnes de 5è primària i 1r ESO.

    Medi Ambient - Activitats Bandera Blava

     


    CARETTA A LA VISTA!!: El projecte "Caretta a la Vista!" és un projecte de divulgació de l'espècie amenaçada Caretta caretta en la qual es brinda als ciutadans i altres usuaris de la platja (operaris de neteja, xiringuitos) eines per detectar i reconèixer un rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, amb l'objectiu de poder actuar de forma adequada davant la presència d'algun exemplar de tortuga marina.

    Mitjançant cartells, informació concreta a operaris, xiringuitos, etc. i altres recursos educatius s'informa a tots els usuaris de la platja sobre la possible presència de l'espècie amenaçada Caretta caretta a la platja de Canet de Mar, així com de la correcta resposta en cas de trobar rastres o algun exemplar.

    ALERTA! 👉 Com actuar en cas d'albirament de tortuga marina a la platja? 

     Tortuga cartell

     


    JORNADES DE PROTECCIÓ DEL LITORAL (11a edició):

    Inciativa organitzada per l’associació de voluntarietat ambiental Thalassa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Canet de Mar, que inclou diverses activitats en relació la protecció del litoral.

    Per una banda, s’organitza una neteja submarina de la Platja de Canet que compta tant amb una neteja del fons marí, amb submarinistes voluntaris, com amb un equip de voluntaris de suport fora de l’aigua per a recollir i traslladar les restes recollides fins al contenidors corresponents col·locats al passeig marítim.

    Paral·lelament, aquest any també s’han organitzat xerrades per a l’alumnat de les escoles de Canet, l’activitat “Mar de Contes” a la Biblioteca municipal i l’exposició “Mar d’ahir i d’avui”.

    Protecció litoral

     


    LET’S CLEAN UP DAY: Diversos col·lectius i centres educatius del municipi s’adhereixen cada any a la iniciativa europea “Let’s clean up day”, de sensibilització ambiental i foment del respecte per la natura. Consisteix en l'organització d'equips voluntaris per a la neteja de diferents espais del municipi: parcs, espais verds i la platja, entre d’altres.

    let's clean up europe

      ALTRES ACTIVITATS:

    DESCOBERTA DE LA DEIXALLERIA DE CANET: Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, s’ofereix la visita a la instal·lació municipal de la Deixalleria. Es tracta d’una visita guiada per la informadora ambiental que explicarà el servei que ofereix la deixalleria, el seu funcionament, els materials que s’hi admeten i la seva destinació.

    Té com a objectius: 

    •  Promoure la recollida selectiva. 

    •  Afavorir la participació.

    •  Difondre el coneixement dels beneficis ambientals que en resulten.

    •  Fomentar d’aquesta manera una consciència ecològica.

    S’ofereix a tots els centres educatius del municipi adreçat als alumnes de 2n de primària i de 4t d’ESO.

     Deixalleria - medi ambient - escoles

    Bandera Azul

    ADEAC

  • Àrea responsable
  • Categoria
    Medi ambient urbà i mobilitat
    Promoció local i turisme
^