ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adhereix a la Declaració de Vilanova i la Geltrú per a l'ambició climàtica
Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
PUBLICAT Dijous, 11.07.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Imatge Agenda Urbana

Canet s'adhereix a la Declaració de Vilanova i la Geltrú per a l’ambició climàtica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

El nostre poble és un dels 320 municipis que formen part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que s’han adherit a la segona Declaració de Vilanova i la Geltrú. La primera, es va signar ara fa deu anys i se centrava en l'adaptació als efectes del canvi climàtic en el territori i el litoral. La que es va aprovar el passat 7 de març, en el marc de la 24 assemblea anual de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, té com a objectiu abordar el paper del món local davant l'emergència climàtica i la urgència d'actuar. Per això des de l'àrea de sostenibilitat i Agenda Urbana 2030 es treballa en aquesta línia i es va treballant en el Pla d'Acció que es va aprovar per Ple.

Els principals compromisos d’aquesta segona declaració són:

🔹 Mostrar una major ambició climàtica i incrementar el ritme en la implantació de les polítiques ambientals.

🔹 Accelerar la transició energètica equitativa i justa, basada en les energies renovables, en la reducció dels consums i en fórmules innovadores com les comunitats energètiques.

🔹 Orientar les polítiques locals a la naturalització, element clau d’adaptació que millora la salut i la qualitat de vida de les persones i redueix les desigualtats.

🔹 Garantir la gestió de l’aigua en un context de sequera i d’obligada adaptació al canvi climàtic.

🔹 Millorar la qualitat de l’aire com a factor bàsic de salut física, psicològica i d’equitat social.

🔹 Avançar en els objectius d’economia circular i de prevenció de residus i promoure la tendència cap al residu zero.

🔹 Impulsar l’educació ambiental com a eina de gestió de les polítiques de sostenibilitat amb les persones i per a les persones.

🔹 Fomentar la participació dels ens locals a la Xarxa i comunicar les experiències pròpies per mostrar el potencial transformador de les polítiques locals.

^