ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament habilita un Punt Lila per al Canet Rock 2024
PUBLICAT Dijous, 04.07.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
punt lila barraques 2022

Des de les 6 de la tarda de dissabte i fins a la 1 de la matinada de diumenge, trobareu operatiu el Punt Lila que l'Ajuntament ha habilitat a l'exterior del recinte del Canet Rock.

El Punt lila és un espai de sensibilització, prevenció i atenció a les violències masclistes i sexuals en espais d'oci nocturn.  Si veus o pateixes alguna agressió sexual o si tens dubtes sobre el tema, acosta-t'hi!  


Amb motiu de la celebració del Canet Rock, aquest proper dissabte 6 de juliol a Canet de Mar, des de l’Ajuntament de Canet de Mar, tal i com s’ha fet des del 2019, s'instal·la un Punt Lila, un espai de sensibilització, prevenció i atenció a les violències masclistes i sexuals en espais d'oci nocturn.

El trobareu fora del recinte a la Via Cannetum entre Vil·la flora i l’entrada del festival, des de les 6 de la tarda de dissabte i fins a la 1 de la matinada de diumenge, que és l’hora a partir de la qual les persones assistents que surten del recinte ja no poden tornar a entrar. 

Malgrat que l’organització del festival ha reiterat a l’Ajuntament de Canet de Mar que dins del recinte tot el personal està format perquè sàpiga com actuar i saber a qui dirigir-se en cas que es produeixi qualsevol situació de discriminació o agressió. L’organització, que està adherida al Protocol de la Generalitat de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci, manifesta que vol que el Canet Rock sigui tot ell un punt lila. És per aquest motiu que no permet que es situï un punt lila a dins del recinte del festival.

L’Àrea d’Igualtat entén que cal complementar la formació del personal, amb l’oferiment d’un espai estàtic dins del recinte del Canet Rock on la persona s’hi pugui apropar, en cas de patir una agressió o senzillament es vulgui informar sobre la prevenció i atenció a les violències masclistes i sexuals en espais d'oci nocturn. Donat l’èxit d’assistència, consulta i agraïment per part de moltes persones assistents en el festival en les anteriors edicions, l’Ajuntament valora de nou com a necessària l’existència del punt lila, així que enguany el torna a ubicar a fora, a l’entrada del mateix festival, com s’ha esmentat anteriorment. 

Des de l’Àrea d’Igualtat s’està fent un esforç considerable perquè totes les activitats d’oci nocturn que es realitzen a Canet de Mar, gestionades directament per l’Ajuntament com per les entitats, puguin comptar amb un servei de Punt Lila. Aquests estan coordinats i gestionats per Doble Via (Serveis Socioeducatius) SCCL, i subvencionats per la Diputació de Barcelona i el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

^