ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Diumenge
18.02.2024
18:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Teatre: Els nois de la banda
50è CONCURS DE TEATRE AMATEUR PREMI PEDRACASTELL 2024
Lloc
TMC-Sala Centru
Organitza
ASSOCIACIÓ ARTÍSTICA TEATRAL EL CENTRU DE CANET DE MAR
Tipus d'acte
Teatre

Representació a càrrec del Grup de Teatre "El Centre" de Gràcia.

Els nois de la banda (THE BOYS IN THE BAND de Matt Crowley) és un clàssic del teatre i del cinema. En diferents èpoques, i durant força temps, va ser representada a Broadway, i darrerament, amb els mateixos actors de teatre, es va portar al cinema.

En el Centre, el nostre Grup de Teatre, la ha representat en dues ocasions, una l´any 1984 (Los chicos de la banda) i l´altre al 1998 (Feliç aniversari, Harold!). Avui portem aquesta versió que ens trasllada a la dècada dels anys 70; és molt important veure l´obra sota la visió d´aquella època. Quan la vam representar per primera vegada, a nosaltres ens va agafar en una molt nova i estrenada democràcia, sortint d´una dictadura en la que les persones que pensaven diferent o actuaven de manera diferent estaven criminalitzades.

Afortunadament, tot ha canviat i l´obra la veiem amb un pensament diferent, basat en el respecte, la comprensió i la tolerància. Recordem que estem als anys 70 on un grup d´amics gais es reuneixen per celebrar un aniversari. Durant la vetllada sortiran moltes coses, els nois s´ho passen d´allò més bé, hi hauran moments de retrets, angoixa i tensió, però al final l´amor i l´amistat estarà per damunt de tot.

Aquesta obra ens ha fet veure l´evolució de la societat en la manera de pensar sobre el col·lectiu LGTBI, però som plenament conscients que encara ens falta molt camí per recórrer.

^