ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Generalitat porta el Bus estiu cívic a Canet
Els dies 14, 15 i 16 d'agost
PUBLICAT Divendres, 11.08.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El Departament de Benestar i Família de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques (DGACC) ha engat una campanya que consisteix a promoure accions de sensibilització cívica i social entre la població.

És una campanya itinerant que recorre alguns municipis de costa. Va començar el 14 de juliol i s'allargarà fins al 10 de setembre. A Canet la veurem aquest 14, 15 i 16 d'agost.

Un autobús amb jocs s'instal.larà doncs a la riera Sant Domènec per contribuir a mostrar-nos, durant aquests tres dies, comportaments cívics bàsics per a la bona convivència de pobles que, com el nostre, s'omplen de visitants durant l'estiu.

La campanya Bus estiu cívic persegueix quatre objectius ben clars:

  • Conscienciar la població, estable i ocasional, dels valors del civisme i la convivència que aporten qualitat a tothom
  • Fomentar actituds cíviques i prevenir o modificar comportaments incívics en l'espai públic
  • Implicar en la responsablitat individual de l'àmbit comunitari
  • Posar a disposició de diversos ajuntaments una eina per treballar els comportaments i els valors cívics en un context vacacional

Deixa'ns una bona imatge  és el lema central de la campanya. S'han elaborat també missatges complementaris que reforcen la idea central que la convivència és el respcte a la diversitat de persones i usos de l'espai públic. Dins l'autobús es presenten gràficament escenes quotidianes d'un dia i una nit de vacances en les quals la gent ha d'identificar les persones que sí col.laboren i les que no col.laboren per a la conviència i la bona imatge.

Alguns dels comportaments sobre els quals es pretén incidir són: deixar bruta la platja, aparcament malament, portar la ràdio del cotxe molt forta, portar el gos sense lligar, passar en bici pel mig del passeig, cantar o cridar pels carrers, utilitzar l'espai públic de lavabo, no respectar el mobiliari urbà etc.

Bus estiu cívic
Dies 14, 15 i 16 d'agost de 2006
Riera Sant Domènec
^