Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dissabte
12.08.2006
22:00h
 
VIII Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina
Lloc
pati d'armes del Castell
Preu
50 euros
Tipus d'acte
Música

ORQUESTRA DE CAMBRA DE SILESIA 
MIROSLAW JACEK (Director) – CLAUDI ARIMANY (flauta)- ROBERT LEHRBAUMER (piano).

L´ORQUESTRA DE CAMBRA DE SILESIA fou creada a l´any 1981 per membres de l´Orquestra Filarmònica de Silesia. El seu repertori va des d´el barroc, classicisme, romàntic i contemporani. Realitzant continus recorreguts per Áustria, República Txeca, França, Alemaya, Suïssa, Eslovàquia i els Estats Units d´Amèrica. Ha col·laborat amb Yehudi Menuhin, Jan Krenz, Jerzy Maksymiuk, Massimiliano Caldi, Garrik Ohlsson entre altres mestres.

MIROSLAW JACEK va nèixer a 1959 a Bytom (Polònia). Va finalitzar la seva formació musical amb Karol Stryja. Entre 1986 i 1990 va ser director de l´Orquestra Filarmònica de Silesia i de l´Orquestra Simfònica Estatal de Zabrze. A l´any 1990 fou (...) director artístic de la Filarmònica de Bialystok. Des de 1996 fins a 1998 va estar manager i director artístic de l´Orquestra Filarmònia de Poznan i de l´Orquestra Filarmònica de Silesia a Katowice. Durant tots aquests anys ha realitzat recorreguts per Canadà, Estats Units d´Amèrica, Tunísia, Alemanya, França, Espanya, Áustria, Irlanda i Suècia entre altres països, destacant el recorregut pels Estats Units d´Amèrica amb l´Orquestra Filarmònica de Bialystok finalitzant-la al Carnegie Hall de Nova York. A l´any 2001 va rebre el Premi President de Katowice en l´àrea de cultura per a la promoció de la música polaca. Finalment, a l´agost de 2005, va dirigir a l´Orquestra Filarmònica de Silesia en el seu recorregut per França.   

CLAUDI ARIMANY nascut a Granollers (Barcelona). Considerat com un dels solistes catalans amb més prestigi internacional, ha actuat sempre com a solista amb artistes com J.P. Rampal, M. Nordmann, N. Zabaleta, V. de los Ángeles, C. Orbelian, J. Rolla, etc. Ha estat convidat per importants orquestres, com l´English Chamber Orchestra, la Filarmònica Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, l´Orquestra de Cambra de Moscú i l´Orquestra Filarmònica Txeca entre d´altres. Ha actuat en tots els països d´Europa, Rússia, Estats Units d´Amèrica, Canadà i Japó, actuant en les sales de concerts més prestigioses del món. És membre del tribunal del “Concurso Internacional de flauta J.P. Rampal”. Ha gravat més de 30 CD per a Sony Classical, Novalis, Delos Int., etc., molts d´ells premiats. Considerat per J.P. Rampal com un dels grans flautistes d´aquesta generació, utilitza la seva flauta d´or W.S.Haynes en els seus concerts.     

ROBERT LEHRBAUMER està considerat com un dels millors pianistes i organistes austriacs del moment. Nascut a Viena, va començar els seus recorreguts per Áustria, Suïssa i Alemanya als 9 anys. Als 11 anys va debutar com a solista amb l´Orquestra Filarmònica de Viena, amb l´Orquestra Simfònica de Radio Viena i amb l´Orquestra Mozarteum de Salzburg. Ha estat dirigit per Claudio Abbado, Yehudi Menuhin i André Previn entre d´altres. Ha participat en nombrosos festivals: Viena Festival, Festival de Salzburg, Bregenz Spring, Festival de Lucerna, Festival Cervantino (Mèxic), Festival Washington D.C., etc. Als 25 anys va actuar en el cicle “Master-Soloists” en el Konzerthaus de Viena amb Abbado, Sinopoli, Caballé i Brendel. Actualment és president del concurs internacional de piano “Zagreb 2006”.

PROGRAMA:

Obres de:
 WOLFGANG AMADEUS MOZART (250 ANYS DE SEU NAIXAMENT)
                                     
                        - I -

DIVERTIMENTO en Si b Major Kv. 137
Andante
Allegro di molto
Allegro assai
 
CONCERT PER A PIANO I ORQUESTRA en La Major Kv. 414
Allegro
Andante
Allegretto

                    -  II –


ANDANTE  en Do Major Kv. 315 i RONDO en Re Major Kv. Anh.184 per a flauta i orquestra

CONCERT PER  A FLAUTA I ORQUESTRA en Sol Major Kv.313

Allegro maestoso
Adagio non troppo
Rondeau:Tempo di Menuetto

nota de premsa