ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
12.08.2006
22:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Concert de l'Orquestra de Cambra de Silesia
VIII Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina
Lloc
pati d'armes del Castell
Preu
50 euros
Tipus d'acte
Música

ORQUESTRA DE CAMBRA DE SILESIA 
MIROSLAW JACEK (Director) – CLAUDI ARIMANY (flauta)- ROBERT LEHRBAUMER (piano).

L´ORQUESTRA DE CAMBRA DE SILESIA fou creada a l´any 1981 per membres de l´Orquestra Filarmònica de Silesia. El seu repertori va des d´el barroc, classicisme, romàntic i contemporani. Realitzant continus recorreguts per Áustria, República Txeca, França, Alemaya, Suïssa, Eslovàquia i els Estats Units d´Amèrica. Ha col·laborat amb Yehudi Menuhin, Jan Krenz, Jerzy Maksymiuk, Massimiliano Caldi, Garrik Ohlsson entre altres mestres.

MIROSLAW JACEK va nèixer a 1959 a Bytom (Polònia). Va finalitzar la seva formació musical amb Karol Stryja. Entre 1986 i 1990 va ser director de l´Orquestra Filarmònica de Silesia i de l´Orquestra Simfònica Estatal de Zabrze. A l´any 1990 fou (...) director artístic de la Filarmònica de Bialystok. Des de 1996 fins a 1998 va estar manager i director artístic de l´Orquestra Filarmònia de Poznan i de l´Orquestra Filarmònica de Silesia a Katowice. Durant tots aquests anys ha realitzat recorreguts per Canadà, Estats Units d´Amèrica, Tunísia, Alemanya, França, Espanya, Áustria, Irlanda i Suècia entre altres països, destacant el recorregut pels Estats Units d´Amèrica amb l´Orquestra Filarmònica de Bialystok finalitzant-la al Carnegie Hall de Nova York. A l´any 2001 va rebre el Premi President de Katowice en l´àrea de cultura per a la promoció de la música polaca. Finalment, a l´agost de 2005, va dirigir a l´Orquestra Filarmònica de Silesia en el seu recorregut per França.   

CLAUDI ARIMANY nascut a Granollers (Barcelona). Considerat com un dels solistes catalans amb més prestigi internacional, ha actuat sempre com a solista amb artistes com J.P. Rampal, M. Nordmann, N. Zabaleta, V. de los Ángeles, C. Orbelian, J. Rolla, etc. Ha estat convidat per importants orquestres, com l´English Chamber Orchestra, la Filarmònica Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, l´Orquestra de Cambra de Moscú i l´Orquestra Filarmònica Txeca entre d´altres. Ha actuat en tots els països d´Europa, Rússia, Estats Units d´Amèrica, Canadà i Japó, actuant en les sales de concerts més prestigioses del món. És membre del tribunal del “Concurso Internacional de flauta J.P. Rampal”. Ha gravat més de 30 CD per a Sony Classical, Novalis, Delos Int., etc., molts d´ells premiats. Considerat per J.P. Rampal com un dels grans flautistes d´aquesta generació, utilitza la seva flauta d´or W.S.Haynes en els seus concerts.     

ROBERT LEHRBAUMER està considerat com un dels millors pianistes i organistes austriacs del moment. Nascut a Viena, va començar els seus recorreguts per Áustria, Suïssa i Alemanya als 9 anys. Als 11 anys va debutar com a solista amb l´Orquestra Filarmònica de Viena, amb l´Orquestra Simfònica de Radio Viena i amb l´Orquestra Mozarteum de Salzburg. Ha estat dirigit per Claudio Abbado, Yehudi Menuhin i André Previn entre d´altres. Ha participat en nombrosos festivals: Viena Festival, Festival de Salzburg, Bregenz Spring, Festival de Lucerna, Festival Cervantino (Mèxic), Festival Washington D.C., etc. Als 25 anys va actuar en el cicle “Master-Soloists” en el Konzerthaus de Viena amb Abbado, Sinopoli, Caballé i Brendel. Actualment és president del concurs internacional de piano “Zagreb 2006”.

PROGRAMA:

Obres de:
 WOLFGANG AMADEUS MOZART (250 ANYS DE SEU NAIXAMENT)
                                     
                        - I -

DIVERTIMENTO en Si b Major Kv. 137
Andante
Allegro di molto
Allegro assai
 
CONCERT PER A PIANO I ORQUESTRA en La Major Kv. 414
Allegro
Andante
Allegretto

                    -  II –


ANDANTE  en Do Major Kv. 315 i RONDO en Re Major Kv. Anh.184 per a flauta i orquestra

CONCERT PER  A FLAUTA I ORQUESTRA en Sol Major Kv.313

Allegro maestoso
Adagio non troppo
Rondeau:Tempo di Menuetto

nota de premsa

^