ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
22.07.2006
22:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Concert: Nit d'Òpera amb Wolfang Amadeus Mozart
VIII Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina
Lloc
pati d'armes del Castell
Preu
30 euros
Tipus d'acte
Música

MIKI MORI (soprano), EUGENIA ENGUITA (soprano lleugera), MARK PUJOL (baix), RENE CAZES (baríton), XAVIER MARTÍNEZ (tenor), i  RICARDO ESTRADA (piano).

MIKI MORI: Va estudiar a la Universitat de Belles Arts i Música de Tokio i en el Conservatori Superior de Música del Liceu (Premi d´Honor). Dins les seves actuacions destaquen “Carmina Burana” d´Orff, “Messe solennelle” i “Stabat Matter” de Rossini en el Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Auditori Nacional de Madrid i Auditori de Bruges (Bèlgica). En el camp de l´òpera ha interpretat ... Comtessa de Les bodes de Fígaro, Senyora Elvira de Don Giovanni, Violetta de La Traviata, Mimí de La Bohème o Marguerita de Fausto entre d´altres. Ha participat en el Gran Teatre del Liceu “La mujer sin sombra” de R. Strauss i en el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada.

EUGENIA ENGUITA.- Estudia al Conservatori Professional de Música de Saragossa,  a l´Escola Superior de Cant (Madrid) i a la “Internacional Opernstudio” de Zuric. A l´any 2002 és guanyadora d´una de les beques de Montserrat Cabalé. A l´any 2003 i 2004 guanya una beca de cant de la XIV i XV edicions que atorga “Juventudes Musicales y Amigos de la Ópera de Madrid”. Primer Premi del Concurs Internacional de Cant de Clermont-Ferrand (França) i el Premi Bernars Plantey i Janine Reiss. A Espanya ofereix nombrosos concert d´òpera i sarsuela. A l´Opernhaus de Zuric destaquen els papers de Reina de la Nit de “La Flauta Màgica” i Donna Fulvia de “La Pietra de Paragone” de Rossini. A l´any 2005 participa en el Festival d´Òpera de Rheinsberg (Alemaya). Hem de destacar les seves properes aparicions a l´any 2006 interpretant el papel de “Donna Fulvia” de “La Pietra de Paragone” de Rossini a Reims, Calais i Valenciennes i a Clermont Ferrand interpretant a Blonde de “El Rapto del Serrallo” de Mozart.

MARC PUJOL: Nascut a Barcelona, obté el títol de professor de piano a la Acadèmia Ars Nova amb Raquel Millás. Comença els seus estudis de cant amb Montserrat Pueyo i Maty Pinkas, Catedràtica de Cant a la Acadèmia Estatal Superior de Sofia (Bulgària), on aprofundeix en el lied alemany i la canço francesa, realitzant varis recitals. Com a solista ha cantat El Mesies d´Haendel, el Rèquiem de Faurè, La misa de la Coronació, El Rèquiem i Le Misses Brevis de Mozart. En el camp de l´òpera ha interpretat Le Compte Des Grieux de Manon de J. Massenet, Le Duc de Vèrone a l´òpera Romeu i Julieta de Gounoud.     
 
RÉNE CAZES: Realitza els seus estudis a la Escola Nacional d´Art Líric de Montevideo i a Buenos Aires amb Ricardo Yost. El seu ampli repertori comprèn òpera, opereta, sarsuela i a la “comèdia musical” ha interpretat a Judas en “Jesus Christ Superstar” i a Barnaby a “Hello Dolly”. Ha interpretat a Fígaro de “El barbero de Sevilla”, Valentín de “Fauto”, Belcore de “Elisir d´amore”, Malatesta de “Don Pasquales, Enrico de “Lucia di Lamermmoor”, Silvio de “I Pagliacci”, Germont de “La Traviata”, Ping de “Turandot”, etc. A 1998 va debutar al Teatre Colón de Buenos Airees interpretant a Chorebe de “Les troyens” (Berlioz) i Rigoletto juntament amb la soprano Adelaida Negri.

XAVIER MARTINEZ: Inicia els seus estudis musicals amb Mª. Carmen Rodríguez al Conservatori Isaac Albèniz de Girona i actualment estudia amb Eduardo Giménez al Conservatoria Superior del Liceu. Ha participat en diferents cursos amb Montserrat Caballé, Ana Luisa Chova, Ana Mª. Sánchez, Victoria Cortez i Jaume Aragall. A l´any 1999 va debutar com a tenor solista per a la Cantata BMW 62 de J.S. Bach. A l´any 2000 interpreta el Singspiel Fernando de F. Schubert i el Magnificat de K.P.E. Bach. L´any passat cantà el paper de Beppe en l´òpera Rita de G. Donizetti. Recentment ha cantat un recital commemoratiu de “Don Quijote” en l´Auditori Príncep d´Astúries d´Oviedo. Com a futurs projectes destaquen el papers d´Alessandro en “Ilt Re Pastore” de W.A. Mozart i Ernesto, de l´òpera Don Pacuale de G. Donizetti.


PROGRAMA:

1 ª PART

“Cinque...dieci...venti”  (duo)                Le nozze di Figaro 
 “Porgi amor”                                            Le nozze di Figaro 
“Madamina, il catalogo è quetto”        Don Giovanni 
“Fra gli amplessi”  (duo)              Così fan tutte 
“Là ci darem la mano”  (duo)            Don Giovanni 
“Dalla sua pace”                Don Giovanni 
“Ah, taci, ingiusto core”  (terceto)  Don Giovanni 

2ª PART

“Sull´aria”      (duo)      Le nozze di Figaro 
“ Scioccherie... Una bella serenata” (terceto)      Così fan tutte
" Der Hölle Rache”      Die Zauberflöte 
“Pa, pa, pa..” (duo)        Die Zauberflöte 
“Soave sia il vento”  (terceto)      Così fan tutte
“Der Vogelfänger”      Die Zauberflöte 
“Bisogna aver coraggio”    (quinteto)        Don Giovanni 


nota de premsa

^