ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
AVÍS | Màxima precaució davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimecres
La baixa humitat farà augmentar el risc d´incendi forestal
PUBLICAT Dimarts, 10.08.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
CARD ONADA CALOR

L'Ajuntament de Canet de Mar ha rebutl'avís del Departament d'Interior de la Generalitat i Protecció Civil, avisant de la situació de risc per onada de calor que començarà el pròxim dimecres 11 d'agost  i previsiblement podria durar fins dimarts dia 17 d’agost. Aquesta onada de calor podrà afectar a tot el territori català.

Meteocat informa que, a la costa, les temperatures poden superar els 34 °C.

També alerten que aquesta onada de calor anirà acompanyada de baixes humitats que faran augmentar el risc d’incendi.

Extremeu les precaucions i eviteu qualsevol activitat de risc.

Es fan un seguit de recomanacions en aquells aspectes més delicats, com és la salut de les persones més vulnerables:

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Cartell Onada Calor

Cartell Onada Calor

Fitxer: Cartell_avis_onada_de_calor___AJCanet.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 545.46 kB

Consells de Protecció Civil davant els incendis forestals 

més informació COMUNICAT | Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimecres

^