ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Recordem les dones canetenques i el seu vot del 16 d'abril de 1933
PUBLICAT Divendres, 16.04.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Plaça Mercat - AMCNM

Foto Emília Domènech i Conxita Gibert 1933Tal dia com avui del 1933, les dones de Canet exerciren el dret vot, convertint-se en les primeres a fer-ho i per tant esdevenint pioneres en igualtat de drets entre homes i dones. Des de l'Àrea d'Igualtat ens conviden a recordar-ho i a seguir amb el camí encetat aleshores.

Fou una votació per decidir si l'Ajuntament acceptava un préstec de 250.000 pessetes per a la compra dels terrenys on construir l'edifici de la Plaça Mercat. Les mestres Concepció Gibert i Emília Domènech van ser les impulsores i les primeres dones a presidir meses electorals. A la imatge les veiem amb un periodista en una entrevista publicada a la revista Mundo Gráfico.

Amb aquesta efemèride vam inaugurar el 8 de març la pàgina de facebook de l'Arxiu Municipal, amb imatges de l'expedient d'aquell referèndum: el decret de l'alcalde Josep Fors amb les instruccions per exercir el dret a vot i actes de constitució de meses i escrutini. Hi van votar 1.605 persones, 1.133 a favor i 572 en contra.

Referèndum Plaça Mercat - AMCNM  Referèndum Plaça Mercat - AMCNM  Referèndum Plaça Mercat - AMCNM

Van exercir el dret a vot 645 canetenques a les quals avui, recordem amb orgull de poble.

^