ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Visita guiada de l´exposició 'Controles?'
Cal inscripció prèvia
PUBLICAT Dilluns, 23.11.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Portada expo controles

L’any 2015 Canet de Mar va poder acollir l’exposició Controles? a la Sala Ramon de Capmany. Enguany tornem a disposar del recurs, però arran de la situació creada per l’emergència sanitària per contenir la propagació de la Covid-19, la Gerència de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, que és qui promou el recurs,  ha apostat per la digitalització de l’exposició.

Podeu accedir a l’exposició a través d’aquest enllaç.

L’objectiu de l'exposició és proporcionar informació sobre drogues, treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum i fomentar el bon ús de les “pantalles” TIC; promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i mares per prevenir el consum de drogues i l’ús inadequat de les TIC dels fills i les filles

L’exposició Controles? s’adreça al treball amb quatre col·lectius diferenciats i ofereix Informació específica per a cada un d’ells d’acord amb la seva edat i perfil: els adolescents de 12 a 15 anys; els joves de 16 anys i més grans;  els pares i mares; i professionals i adults en general.   

Visites i tallers

web controles capturaA part de la visita lliure a l’exposició digitalitzada, un dels punts forts del recurs són les visites guiades que s’ofereixen i els tallers posteriors, a càrrec de professionals experts en addiccions. Així doncs, des de la regidoria de Joventut, que és qui ha sol·licitat l’exposició i qui coordina la seva implementació a Canet de Mar, està treballant amb els tres centres de secundària per tal que els i les alumnes puguin aprofitar aquest recurs i els doni informació i eines per tal de tenir una mirada crítica sobre el comportament i consum de risc associats a les drogues i a les TIC. També s’ha treballat amb l’Escola d’Adults per tal que l’alumnat del centre també en pugui gaudir, i està previst fer una visita guiada adreçada a les famílies, i una també adreçada a professionals del propi Ajuntament de Canet de Mar. 

Visita guiada de l’exposició Controles? adreçada a les famílies

controles cartell dibaEl programa Controles? ofereix també a les famílies la possibilitat de visitar l’exposició. L’equip de tècnics especialistes en prevenció de drogodependències oferiran informació sobre els tipus i els efectes de les drogues, així com pautes educatives per millorar la comunicació familiar, per establir un posicionament clar davant el consum de drogues, i per adquirir eines que ajudin a potenciar les funcions de la família, tant de suport com de control.

L’exposició treballa, des d’una vessant informativa i reflexiva, aquelles eines que poden ajudar en la prevenció de les drogodependències dels adolescents i joves. En el seu cas, l’exposició pretén proporcionar a les famílies estratègies educatives per prevenir l’abús de drogues en els fills, augmentar la quantitat i la qualitat de la informació dels pares sobre les drogues i millorar les seves habilitats comunicatives. 

La visita guiada tindrà lloc el proper 3 de desembre de 18h a 19.30h. Farem arribar un enllaç a totes les persones inscrites per tal de poder seguir la visita on-line. Aquesta es farà a través de la plataforma de videoconferència JITSI MEET i es podrà seguir des de qualsevol dispositiu. 

La sessió adreçada a les famílies tindrà lloc el proper dia 3 de desembre a les 18h. Per inscriure-us entreu al següent enllaç.

 

^