ES|EN|FR
TelŔfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NotÝcies
S'obre el perÝode de comunicaciˇ de crema controlada de restes vegetals
Enguany es pot dur a terme la comunicaciˇ d'aquest trÓmit aut˛nomament de forma telemÓtica
PUBLICAT Dimecres, 18.11.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
Crema vegetaciˇ controlada

A partir del 16 d'octubre 2020 i fins el pr˛xim 14 de marš de 2021 es poden tramitar les comunicacions de crema de restes vegetals i altres activitats amb risc d'incendi.

Aquest trÓmit es pot realitzar presencialment a l'OAC de l'Ajuntament prŔvia presentaciˇ del DNI o a travÚs d'una solĚlicitud genŔrica indicant les dades personals i la finca on es durÓ a terme la crema de restes vegetals.

Per altra banda, enguany es pot dur a terme la comunicaciˇ d'aquest trÓmit aut˛nomament de forma telemÓtica, a travÚs de tramits.gencat.cat.

L'objectiu d'aquest nou trÓmit Ús facilitar que la ciutadania no s'hagi de desplašar per tramitar les seves comunicacions, que a partir d'ara pot dur a terme per internet des de casa, fins i tot mitjanšant el sistema d’identificaciˇ idCAT M˛bil. Amb aquesta iniciativa es pretÚn esponjar l’atenciˇ presencial i millorar el servei a la ciutadania. Amb tot, les persones que ho desitgin podran seguir adrešant-se als ajuntaments per presentar les seves comunicacions, com fins al moment. 

CaldrÓ tenir en compte les condicions segŘents a l'hora de realitzar la crema:

  • Netejar la zona en quŔ s’efectu´ la crema en un radi de 3,5 m fins a descobrir el s˛l.
  • Fer la crema com a mÝnim a 10 metres de distÓncia respecte d’aquells arbres que tinguin mÚs de 60 cm de circumferŔncia, mesurats a 1,20 metres del terra.
  • La flama generada per la crema no superarÓ en cap cas els 3 metres d'alšada.
  • La crema comenšarÓ i acabarÓ amb llum de dia, excepciˇ feta dels focs d'esbarjo.
  • En cap cas no s’abandonarÓ el lloc fins a la seva total extinciˇ.
  • La crema nomÚs s’iniciarÓ amb vent encalmat i en cap cas es realitzarÓ si hi ha un avÝs de vent emŔs pel Servei Meteorol˛gic de Catalunya per la comarca on es durÓ a terme. Amb una velocitat de vent sostinguda superior a 20 km/h l’activitat s’haurÓ d’aturar (orientativament poden servir els valors de l’Escala de Beaufort). L'activitat se suspendrÓ en cas d'activaciˇ del pla alfa nivell 2 o superior i s'enviarÓ un sms al m˛bil del solĚlicitant comunicant-ho.

En tot cas, estÓ prohibit:

Llenšar objectes encesos.
Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

Els agents rurals i altres agents de l’autoritat podran establir in situ mesures complementÓries per tal de millorar la seguretat, aixÝ com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorol˛giques aixÝ ho aconsellin.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^